Aanstaande zondag 12 mei zijn wij open van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand september 2015

Frank en Nienke uit Heemskerk

Frank en Nienke

Al in de voortuinen komen de vruchten je tegemoet. Een fraaie boom vol ontvangt de bezoeker. "Walnoot", verduidelijkt Frank. En de groenteman kan het natuurlijk weten.

Dat is waar veel mensen in Beverwijk en Heemskerk Frank (50) en Nienke (49) van zullen kennen: de groentewinkel aan de Plantage in Beverwijk. Al jaren staat Frank in de zaak die voor hem aan zijn vader toebehoorde. "Die is er op 1 oktober 1959 mee begonnen. Ik weet het nog precies. Hij was nog niet eens 21, maar durfde het aan. En nu zitten we nog steeds op dezelfde plek."

Frank doet z’n verhaal terwijl een plaatsje heeft gezocht aan de nieuwe tafel in de gezellige woning in Heemskerk. Gekocht bij Lubbers Wonen & Slapen, samen met een nieuwe bank. "Daar kwamen we eigenlijk voor, een bank", vertelt Nienke. "Maar uiteindelijk besloten we eerder die tafel te kopen dan de bank."

Nienke is een echte Heemskerkse, en haar ouders konden de kwaliteit van Lubbers Wonen & Slapen ook al waarderen. "Die kwamen er regelmatig, en wij dus nu ook." Dat liep eerst nog wat anders. "Voor ons eerste huis gingen we naar Peer in België, die zaak waar destijds zoveel voor werd geadverteerd. Dat werd een desillusie. Sindsdien zoeken we het dicht bij huis. In onze vorige woning kwam zo’n beetje álles bij Lubbers Wonen & Slapen vandaan, en als we nu iets nodig hebben, zoeken we dat ook daar."

Dat ‘zoeken’ valt volgens Frank trouwens wel mee. Meubels kopen gaat bij het stel volgens een beproefd en vooral vlot recept. "We gaan naar binnen, kijken wat rond in de ruime collectie, zitten af en toe even op een bank en vragen dan om een kleurenstaal. Die nemen we mee naar huis. Vijftien minuten later zijn we weer terug en is de keuze gemaakt."

Hij komt graag bij Lubbers Wonen & Slapen, vertelt Frank. "Omdat het een prettige zaak is. En met de broers Lubbers kun je af en toe ook even goed slap ouwehoeren. Dat is heerlijk." Als lokale ondernemers waarderen ze bovendien collega’s. "Dat speelt zeker mee", zegt Nienke. "Ze leveren uitstekende kwaliteit en dan koop ik liever daar dan bij zo’n grote keten."

Kwaliteit levert Frank zelf ook. Daar staat zijn groentewinkel inmiddels om bekend. Hij laat het niet bij het leveren van een krop sla of een bos wortels. "Je moet tegenwoordig verder gaan. Service en kwaliteit zijn heel belangrijk. Daarmee kun je je onderscheiden." Frank merkt dat zijn zaak inmiddels zelfs de kant van een traiteur op gaat. "Veel mensen weten dat misschien nog niet eens, maar we maken ook heel veel gerechten zelf. Heerlijk en vers. Dat geeft echt een meerwaarde."