Aanstaande zondag 21 april zijn wij open van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand juni 2016

Henk en Lida uit Heemskerk

Henk en Lida

Soms is het antwoord op de vraag wat mensen hebben gekocht bij Lubbers Wonen & Slapen heel eenvoudig. Henk (69) en Lida (68) kijken elkaar heel even aan. "Alles", klinkt het dan eensgezind. Oftewel: hoe een nieuwe vloer uiteindelijk leidde tot een volledig nieuw interieur.

Het Heemskerkse stel bewoont al jaren een gezellige hoekwoning dichtbij het centrum van het dorp. En onlangs vonden ze het tijd worden voor iets anders. Henk legde een fraaie nieuwe vloer, en daarna begon de zoektocht naar een nieuwe eethoek. "Hartstikke leuk, maar dan wilde ik ook graag een nieuwe bank", vertelt Henk. Het werden uiteindelijk niet alleen een eethoek en bankjes, maar ook tafeltjes, een televisiedressoir en nog veel meer.

"Als we zoiets willen, gaan we naar Lubbers Wonen & Slapen", stelt Lida. "We kopen veel liever dingen in het dorp dan dat we naar een grote winkel ergens anders gaan. Al blijven we natuurlijk wel op de financiële kant letten, maar dat is in dit geval ook prima."

Henk en Lida zijn al heel lang samen. Met dank aan de Bintangs, de oude rockers uit Beverwijk. "Die traden in hun beginjaren regelmatig op in Hoeve Adrichem. Zo hebben we elkaar leren kennen", weet Henk nog maar al te goed. Hij heeft zelf al wat omzwervingen achter de rug. Is geboren Drent, in Veenoord om precies te zijn. Dat is het dorp dat als het ook maar even vriest, meestrijdt om de allereerste natuurijsmarathon van het land. "De baan waar dat gebeurt, heeft mijn vader nog aangelegd", zegt hij, niet zonder trots.

Uiteindelijk belandde hij in Bloemendaal, en met Lida woonde hij in Heemstede. Was niet helemaal iets voor zijn kersverse vrouw. "Mensen die geschilde aardappels kochten, of drie koekjes bestelden in plaats van gewoon een pak. Een heel andere wereld en niets voor mij", vertelt Lida. "Bovendien kon ik de Wijkertoren niet meer zien. Dat vind ik helemaal niks."

Met de kinderen Michel (41) en Pauline (36), inmiddels al lang het huis uit, vonden ze hun draai in Heemskerk. Henk, inmiddels al ruimschoots gestopt met zijn werk als bouwkundig opzichter bij Nuon, verspijkerde de woning regelmatig. "Ik ben best handig", stelt hij. "Alleen elektra, daar waag ik me niet aan." Lida lacht. "Heerlijk, zo'n handige man. Ging ik een land weekendje op reis met onze dochter, hadden we bij terugkeer een nieuwe badkamer. Of een nieuwe keuken."

Met z'n tweetjes vervelen ze zich ook niet. "We gaan er graag even uit", vertelt Lida. In de gang laat ze een prachtig panorama zien van een heerlijk strand op het Griekse eiland Karpathos. "Ons strandje. Zo lekker daar. Kunnen we samen echt van genieten."