Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand september 2016

Peter en Candice uit Heemskerk

Peter en Candice

Aan tafel bij Peter (46) en Candice (41) duurt het niet lang of de foto's komen boven tafel. Nee, niet van de vakantie, maar van de bezorging van het bed dat ze kochten bij Lubbers Wonen & Slapen. De moeite die daarvoor werd gedaan, heeft indruk gemaakt op Peter. "Ze stonden hier uiteindelijk met vier man om ons nieuwe bed door het zolderraam naar binnen te krijgen. Vond ik toch heel bijzonder. Dat moest ik even vastleggen."

Voorheen stonden de twee Heemskerkers zelf vaak op de foto's die de sportpagina's van de krant sierden. Als handballers van DSS. Want daarvan zijn de namen van Peter en Candice toch bekend in Heemskerk. Jarenlang speelden ze op hoog niveau in het eerste team. "Mooie tijden", mijmert Peter. "Maar dat is alweer een tijdje terug."

Ze hebben aan de handbalsport wel elkaar overgehouden, want bij de club sloeg de vonk over. Al kwamen ze eigenlijk allebei wel uit een ‘ander nest'. "Je had natuurlijk voor de fusie tot DSS ook bij handbal ADO en ODIN", vertelt Candice. "Ik speelde bij ADO, Peter kwam uit voor ODIN. Tja, en dat was natuurlijk best water en vuur met elkaar." Peter, lachend: "Je kunt zeggen dat wij uiteindelijk ook zijn gefuseerd."

Ze zijn inmiddels alweer ruim twaalfenhalf jaar getrouwd. Dat feest vierden ze nog niet eens zo heel lang geleden. En de kinderen Mees (12) en Emma (8) stappen inmiddels in hun voetsporen. Candice: "Mees handbalde inmiddels al bij DSS, maar Emma wilde dat aanvankelijk niet. Maar nadat ze had meegedaan aan schoolhandbal was ze om. Nu begint ze komend seizoen ook."

Ze wonen al vijftien jaar in hun gezellige woning dicht bij het centrum van Heemskerk. Mooi uitgebouwd, ruimte genoeg. "Alleen zijn het nogal ouderwets gevormde trappen. Beetje krap. Daarom kon bij de bezorging van het bed de bocht niet worden gemaakt", vertelt Peter. En er moest nogal wat gebeuren toen ze de woning betrokken. "De vorige eigenaar had er veertig jaar gewoond. Er zaten schrootjes op de schrootjes."

Ze kochten zelf niet eerder grote meubels bij Lubbers Wonen & Slapen. Ja, wat kleine dingen voor de inrichting. "Maar dit bed was de eerste echt aankoop", stelt Candice. "Was ook wel bewust. We zaten lekker te lunchen in het dorp, zonder kinderen, en besloten daarna even door te lopen naar de winkel van Lubbers Wonen & Slapen. Mijn ouders hadden daar al een mooi bed gekocht. Een uurtje later stonden we weer buiten. Precies hetzelfde bed gekocht."