Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand oktober 2016

Kaj uit Beverwijk

Kaj

Dat het leven vol verrassingen kan zijn, daar weet Kaj inmiddels alles van. Eén aanmelding voor X-Factor veranderde drie jaar geleden alles. Sindsdien bestaat de wereld voor Kaj (20) als lid van de boyband B-Brave uit optredens, touren, fotoshoots, gillende fans en meer optredens.

"Een verrassende maar mooie wending", vertelt Kaj, terwij hij geniet van een heerlijke nazomeravond in de tuin van het ouderlijk huis in Beverwijk. "Na X-Factor is er echt van alles gebeurd. Het eerste jaar tourden we nog vooral door Nederland, maar daar is het buitenland bij gekomen. Nadat we onze eerste Nickelodeon Award wonnen zijn we naar Los Angeles gegaan. Geweldig. Inmiddels zijn we er drie keer geweest en ik vind het een fantastische stad."

Kaj – die eerder al als de kleine Ciske in de musical naast Danny de Munck speelde en nu ook acteerde in de film Fashion Chicks – is steeds vaker ‘on the road’. In eigen land touren ze met een busje langs de diverse locaties. "Ik heb nu wel zo’n beetje elke stad en elk dorp gezien. En geloof me, dat zijn er heel wat", zegt hij lachend. Maar de band verruimt het blikveld. Amerika lonkt. De nieuwste single ‘One Night Stand’ is daar populair op Spotify. De weg naar de States loopt misschien wel via Azië. "Ik ben net terug uit Indonesie, waar we ook drie shows hebben gegeven en zoals het er nu uitziet gaan we daar begin 2017 opnieuw heen."

Veel thuis is hij niet, dat is duidelijk. Kaj lacht. "Weinig ja, dat klopt." Maar van die momenten geniet hij wel, ook een beetje tot zijn eigen verrassing. "Ik heb toch altijd wel geroepen dat ik het huis uit wilde, op mezelf wonen en dan liefst in Amsterdam. Maar die behoefte heb ik nu niet meer. Ik ben blij dat ik nog thuis woon, dat geeft rust. Het is heel relaxed om thuis te komen waar je eten klaar staat, je was wordt gedaan en de koelkast vol is. Alles is vertrouwd, ik kom er tot rust." Hij lacht even. "Beter ook dat ik nu niet in Amsterdam woon. Dan zou ik te vaak nog de drukte opzoeken, ook als dat niet handig is."

Hij voelt zich nog steeds thuis in de wijk waar hij opgroeide. Kaj werd dan wel geboren in het ziekenhuis, maar woont al zijn hele leven in hetzelfde huis. "Opgroeien hier was heel leuk. Altijd veel kinderen, altijd wat te doen. Echt een fijne buurt."

Het huis wordt momenteel onder handen genomen. De woonkamer en keuken zijn flink aangepakt, vertelt hij. "Alles wordt heel mooi opgeknapt. Allemaal nieuwe meubels ook. Nee, daar heb ik geen stem in gehad, maar ik zit helemaal op één lijn met mijn vader. Als het beneden klaar is, gaan we langzaam naar boven werken."

Daar staan in ieder geval al drie nieuwe bedden van Lubbers Wonen & Slapen, voor Kaj en zijn zussen, de tweeling Jill en Joy. "Heerlijk", bekent hij. "Ik slaap echt super op dat bed, maar heb die rust ook hard nodig."

Maar uiteindelijk, vertelt Kaj, wil hij wel weg uit Beverwijk. "Eerst naar Amsterdam, maar ergens tussen mijn dertigste en mijn veertigste wil ik de wereld in. Het liefst naar LA. Die stad heeft me echt gepakt." En het bed van Lubbers Wonen & Slapen? "Dat gaat mee." Met een knipoog: "Als logeerbed."