Wij zijn 2e Paasdag geopend van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand december 2016

André en Brenda uit Beverwijk

André en Brenda

Dat van het een soms het ander komt, hoef je aan veel gezinnen niet meer te vertellen. André en Brenda kunnen erover meepraten. Het Beverwijkse stel liep eigenlijk alleen bij Lubbers Wonen & Slapen binnen om eens te kijken naar een zithoek.

Maar als je nu de knusse woonkamer in Beverwijk bekijkt, is het voor Andre (51) en Brenda (39) ietsje meer geworden. "Inderdaad die zithoek, maar ook een salontafel, een eettafel en de stoelen daarbij", vertelt Brenda.

Beetje zijn schuld, bekent André. "Terwijl we rondkeken in de showroom zag ik ook heel mooie eetstoelen. Maar ja, die wilde ik niet achter een oude tafel zetten. Dus hebben we die ook maar meegenomen." De salontafel maakt het af. Een bijzonder exemplaar, vertelt Brenda. "Komt uit Spanje, met heel speciaal krasvrij glas dat er van de bovenkant weer niet uitziet als glas. Zijn we heel blij mee."

Ze zijn inmiddels dertien jaar samen en hebben twee stoere mannen, Bas (11) en Thijs (8), die toch wel even nieuwsgierig komen kijken. Prima bank hebben vader en moeder uitgezocht, vinden ze. "Het was even wennen, maar hij is echt heerlijk", stelt Bas enthousiast.

Brenda is ook tevreden, maar dat is ook om een andere reden. "Heel langzaam, komt mijn smaak er een beetje in", zegt ze lachend. "Wat er aanvankelijk in huis stond, had ik niet uitgekozen. Natuurlijk komen er dan wel kleine veranderingen, maar nu wordt het meer de keuze van ons samen."

Maar de vorige meubels kwamen ook al bij Lubbers Wonen & Slapen vandaan. "Mijn ouders kwamen daar al", vertelt André. "Dan stap je daar zelf ook makkelijker binnen. Je weet dat de meubels die ze verkopen kwalitatief perfect zijn."

Brenda heeft een andere achtergrond. Geboren in Alkmaar, opgegroeid in Heerhugowaard, en nu dan Beverwijkse. "Ik kende de stad al hoor, kwam er al heel vaak." En voor de familie hoeft ze nu niet ver meer te reizen. "Mijn ouders zijn inmiddels ook in Beverwijk komen wonen."

Bij de voetballiefhebbers in Beverwijk zou de naam van André overigens nog wel een belletje kunnen doen rinkelen. Hij speelde jarenlang bij SV Beverwijk tijdens de mooiste jaren van de club, met mannen als Gerro Pit en trainer Ruud van der Watering. "Mooie tijden", mijmert André, die direct weer de herinneringen ophaalt. Voetballen doet hij tegenwoordig niet meer, wel squashen. "Daar ben ik best wel fanatiek in", bekent hij. "Ik kan in ieder geval slecht verliezen."

Gelukkig heeft André thuis nog een rustgevende hobby. Brenda wijst op het aquarium dat in de woonkamer staat te pronken. "Daar hebben we er in huis drie van", zegt ze lachend. "En het begon met een klein bakje in de vensterbank." André vult haar aan: "Da's echt leuk, die vissen. Houd je bezig."