Wij zijn 2e Paasdag geopend van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand november 2016

Gerard en Jolanda uit Heemskerk

Gerard en Jolanda

Wat je ver haalt, is niet altijd lekkerder. Gerard (56) en Jolanda (54) weten er inmiddels alles van. "We hebben stad en land afgelopen op zoek naar nieuwe meubels. Zijn overal geweest, van Cruquius tot Villa Arena en verder", vertelt Jolanda. "Slagen we uiteindelijk geweldig bij Lubbers Wonen & Slapen, gewoon in ons eigen dorp."

Gerard en Jolanda zijn echte Heemskerkers. Niet alleen geboren en getogen, maar zelf hebben zelfs nooit buiten het dorp gewoond. "Vroeger woonden we nog geen vijfhonderd meter bij elkaar vandaan", zegt Gerard. "Toen we besloten met elkaar te gaan wonen, was dat natuurlijk weer in het dorp." Ze wonen zelfs na al die jaren nog steeds in hetzelfde huis, vult Jolanda aan. "Hier zijn we in 1983 in gekomen, toen het als nieuwbouw net werd opgeleverd. En we wonen er nog steeds met veel plezier." Zowel aan de voorkant als aan de achterkant hebben ze uitgebouwd. Gerard blijkt verdraaid handig, want hij deed veel zelf. "Wat ik mocht doen, heb ik zelf gedaan. Aan de achterkant samen met onze buurman. Mooi werk."

Aan de wand hangt een fraai portret van hun drie dochters, maar momenteel is het rustig in huize Lensen. Alleen Marit (21), de middelste van de drie, woont thuis. "Inge (26) woont sinds april in Alkmaar, terwijl Josien (20) momenteel als au-pair in Australië werkt." In juli bezochten ze Josien, die een uurtje of drie rijden boven Melbourne woont. "We zijn vijf weken geweest, prachtig. En dat je ook meteen ziet hoe ze woont en met wie zo omgaat, is toch wel geruststellend."

De ruime kamer is inmiddels gevuld met aardig wat meubels van Lubbers Wonen & Slapen. Want de zoektocht naar een televisiemeubel eindigde gewoon in de Gerrit van Assendelftstraat, nadat ze daar eerder al een salontafel en eettafel plus stoelen hadden aangeschaft. "Was ook mooi", vertelt Jolanda. "We zagen die eettafel in de zaak staan en we waren meteen verkocht. Toen we ook nog eens de bijpassende salontafel hadden, waren we echt blij."

Het televisiemeubel ontdekten ze op de website van Lubbers Wonen & Slapen. Gerard: "Die kenden we eigenlijk nog niet, maar ook dat was heel prettig. Zó uitgebreid. Binnen vijf minuten zag ik dit meubel staan, en ik wist het meteen: dit is 'm." Ze zijn nu nog op zoek naar bank en stoelen. "Maar daar hebben we nog geen keuze in gemaakt."

Voor veel Heemskerkers zouden trouwens Gerard en Jolanda bekende gezichten kunnen zijn. Jolanda werkte jarenlang bij de Rabobank, Gerard verdient de kost op het Kennemer College. "Daar ben ik technisch onderwijs assistant, wat vroeger gewoon amanuensis heette. Ik assisteer vooral tijdens de lessen natuurkunde, maar als ik tijd over heb ook bij techniek. Mooie vakken."