Eerstvolgende koopzondag: 16 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur
WIJ ZIJN OPEN OP AFSPRAAK

Klant van de maand augustus 2020

Johan en Marja uit Heemskerk

Johan en Marja

'Oma, kun je hier óók vis bakken?'

Uitgerekend op de dag dat zij 39 jaar geleden hun derde dochter kregen, verlieten Johan (73) en Marja (72) op 29 januari 2020 het huis waar zij ruim 40 jaar met hun 3 dochters hadden gewoond.

Het gezellige echtpaar bewoont nu een prachtig, ruim appartement op de plek waar eerst het oude raadhuis heeft gestaan. Ze genieten van de reuring van het centrum en het geluid van de spelende kinderen van de lagere school nabij.

Maar eerlijk is eerlijk, Johan heeft wel even moeten wennen aan iets minder ruimte dan dat hij gewend was. Marja heeft daar niet zoveel moeite mee gehad en is erg blij met haar nieuwe appartement. Het meeste meubilair is meegekomen vanuit het oude huis. Bij Lubbers Wonen & Slapen hebben zij nieuwe kasten en een nieuw bed gekocht.

Johan is sportief en gaat doorgaans 2 keer per week naar de fitness. Op het moment van het schrijven van dit artikel zijn de sportscholen helaas nog gesloten door corona. Hij mist de uurtjes in de sportschool heel erg en kan niet wachten om weer te gaan. 'Het is toch een lekkere break in de week', zegt Johan.

Marja houdt van lezen en tennissen. Samen zijn zij fervent bridgers en toeren zij graag op hun elektrische fietsen door het mooie Noord-Holland. Maar, zoals Marja zegt, wel bij mooi weer hoor!

De 8 kleinkinderen – in de leeftijd van 5 tot 19 jaar - spelen een grote rol in hun leven en wonen gelukkig niet al te ver van Heemskerk. Zo gaan ze eens in de zoveel jaar met kinderen, partners en alle kleinkinderen nog op wintersport. Johan skiet zelf niet meer, maar Marja vindt het nog heerlijk om een klein bergje af te skiën.

Zeker één keer per jaar gaan zij samen alleen met alle kleinkinderen een nachtje slapen in kasteel Assumburg. Zij hebben dan al de grootste lol met het verdelen van de stapelbedden, want bijna elk kind wil boven slapen. Uiteraard hoort daar ook een kussengevecht bij, waarbij beiden niet voor het jonge grut onderdoen.

Ja, en dan die vis; dat zit zo. Marja bakt al haar hele leven zelf haar vis. De hele familie weet dat en ook de kleinkinderen zijn hiermee opgegroeid. Eén kleindochter ging mee tijdens de bezichtiging van het nog lege appartement toen er nog volop gebouwd werd. Op een gegeven moment vroeg ze aan haar oma: 'Maar oma, kun je hier óók vis bakken?'

Op de vraag of zij deze dag nog iets leuks gingen doen, vertelden zij dat ze op het punt stonden om naar hun 15 jarige kleindochter te gaan, omdat zij auditie ging doen bij de balletschool. Uiteraard duimen wij dat deze auditie positief voor haar is verlopen.

Wij wensen het echtpaar een geweldige, maar vooral gezonde, toekomst in hun nieuwe appartement in het centrum van Heemskerk.