Eerstvolgende koopzondag: 16 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur
WIJ ZIJN OPEN OP AFSPRAAK

Klant van de maand december 2020

Erwin en Esther uit Beverwijk

Erwin en Esther

Vaarwel voetbalveld in de achtertuin, hallo basisschool in de voortuin!

Erwin (33 jaar) en Esther (44 jaar) hadden al lang de wens om te gaan verhuizen van Zwaansmeer naar de Broekpolder in Beverwijk. Sterker nog; de oudste kinderen – Daan (11 jaar) en Mees (8 jaar) - gaan al 3 jaar daar naar de basisschool en daarmee was de stap gezet om actief op zoek te gaan naar een nieuw huis in deze kinderrijke buurt.

Op 19 oktober jl. was het dan zover; een prachtig, ruim huis met hoge deuren en hoge plafonds werd aangekocht met voor ieder kind een ruime kamer.

De daaraan voorafgaande corona tijd was voor het gezin een heftige. Met 3 schoolgaande kinderen die thuis les moesten krijgen was dat vooral voor Esther een behoorlijke uitdaging. De lessen moesten via de computer gevolgd worden en ze bedacht dat het handig was om zelf een scherm tussen de twee jongens te zetten, zodat ze elkaar niet zouden afleiden. Kleine Suus van 5 jaar was net begonnen op de kleuterschool, maar vond het belangrijk om nu ook les te krijgen in tekenen, kleuren en knutselen.

Corona, geen vakantie naar hun geliefde Spanje en een verhuizing in het vooruitzicht was een hectische tijd, maar gelukkig met één voordeel dat er genoeg tijd was om te zoeken naar een nieuw interieur! Eigenlijk hebben ze niet veel meubels meegenomen uit het oude huis. Ze vonden het belangrijk om een nieuwe bank aan te schaffen met veel zitruimte en genoeg eetstoelen. De eettafel met bijbehorende bank en het televisiemeubel hebben ze door een meubelmaker op maat laten maken. Het wachten is nu nog op raambekleding en accessoires om het huis nog gezelliger te maken.

Erwin is werkzaam als timmerman bij Scheffer Sminia waar hij al 14 jaar werkt. Esther heeft vroeger bij Brantjes makelaars in Heemskerk gewerkt. Na de geboorte van de kinderen is zij gestart met een opleiding nagelstyliste en heeft ze van haar hobby haar werk gemaakt. Omdat ze daardoor veel van huis was, werkt ze nu via Tabijn op twee lagere scholen als administratief medewerkster. Eén school is zelfs haar eigen oude basisschool en daar heeft ze het erg naar haar zin. Meer rust en aandacht voor de kinderen.

Erwin en Esther hebben elkaar zo’n 15 jaar geleden leren kennen in de voetbalkantine van DEM waar Erwin nog steeds voetbalt. Esther is zelf ook – zoals zij zelf zegt – een echte voetbalvrouw. In plaats van dat ze de kinderen op en neer naar school moest brengen, gaat ze nu de andere kant op om de twee jongens naar voetbaltraining en wedstrijden te brengen. Gelukkig mogen de jongens wel voetballen; Erwin daarentegen zal nog even geduld moeten hebben voordat hij weer een balletje kan trappen met zijn team. Hij probeert zijn conditie op peil te houden door te hardlopen en af en toe gaat Mees ook gezellig met hem mee.

Suus vindt voetbal helemaal niet zo leuk, zij zou liever naar turnen gaan, maar eerst is ze druk bezig met zwemles voor haar A diploma. Tijdens het interview luistert ze aandachtig mee, terwijl ze een aantal blaadjes vol tekent met nieuwe creaties. Misschien zit er wel een kleine kunstenares in de dop aan tafel, wie zal het zeggen...

Voor nu hoopt de familie volop kerst te kunnen vieren zonder corona en in hun prachtige, nieuwe huis!