Eerstvolgende koopzondag: 16 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur
WIJ ZIJN OPEN OP AFSPRAAK

Klant van de maand november 2020

Ria uit Limmen

Ria

Nieuwe tijd in nieuwe ruimte

Met bescheiden trots schrijven wij graag dit keer over wellicht één van onze grootste fans van de laatste periode, mevrouw Ria Valkering-Schram (net 65 jaar geworden). Zoals zij zelf zegt: ‘Als ik zeg: Lubbers, ga je met mij mee? Dan loopt het hele huis achter mij aan!’

Ria woont niet in Heemskerk, maar zij heeft warme banden met het dorp, omdat haar eeneiige tweelingzus Anneke met haar echtgenoot wel in Heemskerk woont en daardoor zeer regelmatig hier op bezoek is.

Na een vervelende periode in haar leven, maar in het vooruitzicht dat zij zou gaan verhuizen naar een nieuw appartement werd het hoog tijd om nieuwe meubels uit te gaan zoeken. Veel energie had ze daar niet voor. In overleg met haar tweelingzus besloot ze bij Lubbers te kijken.

Maar liefst 45 jaar heeft zij in het huis gewoond dat zij samen met haar echtgenoot heeft opgebouwd. Daar zijn haar twee dochters opgegroeid. Nadat 8 jaar geleden haar echtgenoot was overleden, deed zich nu de mogelijkheid voor om een nieuw appartement te kopen. Haar jongste dochter woont nu met haar gezin in het ouderlijk huis.

Op zaterdag 29 februari 2020 is zij verhuisd met de hulp van velen, want helaas had ze vlak daarvoor haar pols gebroken; ze heeft hierdoor niet zelf kunnen inruimen en niet kunnen uitruimen.

Ria heeft 17 jaar met veel plezier als klassenassistente gewerkt op Mythyl school ‘De Ruimte’ in Bergen. Het was een drukke, maar steeds fysiek zwaardere baan met kinderen in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. Toen zij de gelegenheid kreeg om met vroegpensioen te gaan, heeft ze dat na veel wikken en wegen aangepakt. Bij haar afscheid ontving zij van haar collega’s een cadeaubon van haar inmiddels favoriete winkel, Lubbers Wonen & Slapen. Zij heeft hier onder meer een nieuwe klok voor uitgezocht. De klok staat voor de nieuwe tijd in een nieuwe ruimte en op deze manier zou ze haar fijne collega’s nooit vergeten.

De ‘nieuwe’ vrije tijd werd ingevuld met 2 dagen oppassen op haar 4 kleinkinderen, waar zij graag mee knutselt. Verder houdt zij erg van wandelen, fietsen en de krant uitpluizen. Ze is van plan om binnenkort weer te starten met gitaarles. De beginselen van het gitaar spelen heeft zij tijdens haar werk geleerd en de gitaar is al in huis om hier nu verder mee te gaan.

De twee zussen hebben recentelijk gezamenlijk hun 65-jarige verjaardag gevierd met alle kinderen en kleinkinderen in restaurant De Waterakkers, in totaal met z’n negentienen en zij kijkt terug op een heerlijke dag. Carpe diem, is haar lijfspreuk: geniet als het goed gaat, want dat geeft kracht als het minder gaat.

En zo nemen wij afscheid van een volop van het leven genietend mens om haar vervolgens veel geluk en gezondheid te wensen op haar nieuwe plek!