Aanstaande zondag 12 mei zijn wij open van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand maart 2015

Jeroen en Lineke uit Amersfoort

Jeroen en Lineke

Amersfoort. Stad van de Kei, van de Grebbelinie en de Onze Lieve Vrouwentoren. Maar Amersfoort is ook de stad van Jeroen en Lineke, trouwe klanten bij Lubbers Wonen & Slapen.

Dat klinkt wat onlogisch, want hoe kom je als consument uit Amersfoort terecht bij een woonwinkel in Heemskerk? De verklaring daarvoor is eenvoudig. Lineke (48) is een rasechte Heemskerkse, die uit liefde voor Jeroen (51) de gang naar Amersfoort maakte. "Jeroen is opgegroeid in Amersfoort en wilde hier heel graag blijven wonen", vertelt Lineke, die zelf inmiddels ook al bijna twintig jaar in de stad woont. "En ik moet zeggen dat het me goed bevalt." "Het is hier ook leuk wonen", zegt Jeroen over de woning in een rustige buitenwijk van Amersfoort. "Het is natuurlijk prettig dat de stad heel centraal in Nederland ligt, maar het is ook een leuke stad. Je bent bovendien zo in het bos, zit snel op de snelweg en in de zomer kunnen we hier naar strand Nulde."

Lineke houdt de banden met Heemskerk natuurlijk wel in stand. Ze heeft er haar familie, en... de kermis. "Daar ga ik natuurlijk elk jaar heen, samen met een vriendin. Altijd heel gezellig. En als ik in het dorp ben, ga ik ook altijd even langs de winkel van Lubbers Wonen & Slapen. Dat is een gewoonte geworden." Daarom staat in Amersfoort ook een riante hoekbank uit de Heemskerkse winkel, en wordt er tijdens het eten gezeten op fraaie eetkamerstoelen van Lubbers Wonen & Slapen. "Misschien dat we die meubelen ook wel hier zouden kunnen krijgen, maar ik gun dat dan liever aan de mensen van Lubbers. Dat vind ik leuk."

De zithoek past perfect in de woning, maar daar ging wel wat werk aan vooraf, vertelt Jeroen. "Hij paste eerst niet in de opstelling van het interieur. Vervolgens hebben we de hele kamer omgegooid om toch plaats te krijgen voor de bank. Dat lukte, bleek alleen dat de bank gespiegeld moest worden geleverd, dus alles precies andersom. Hebben ze bij Lubbers supersnel geregeld. We hadden de bank zelfs weken eerder in huis dan gedacht."

De bank werd ook met enthousiasme begroet door hun twee zoons. Vooral de elektrische relaxstand is populair. "Dat is hartstikke grappig". Zijn broer vult aan: "Je hebt heel erg veel ruimte om lekker te liggen. Dat is natuurlijk altijd fijn." Vanaf de bank kan hij bovendien zijn broer zien voetballen bij ASC Nieuwland. Het complex ligt tegenover de woning. "Zelf voetbal ik af en toe, maar ik doe liever aan hardlopen. Ben ik best goed in."

Lineke en Jeroen delen nog een andere bijzondere passie. Ze zijn gek op parachutespringen. Sterker, daar hebben de twee elkaar ook ontmoet. "Mijn grote liefde kwam letterlijk uit de lucht vallen", zegt Lineke lachend. Jeroen was zelfs jarenlang instructeur bij paracentrum Loosdrecht. "Ik heb in 27 jaar zo’n 1800 sprongen gemaakt. Het is geweldig om te doen." De opvolging zit al op de bank. "Wij willen dat ook een keer doen".