Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand december 2017

Lars en Daisy uit Beverwijk

Lars en Daisy

De woning van Lars en Daisy ziet eruit alsof ze die net hebben betrokken. Niet helemaal waar, vertelt het stel, maar heel erg lang wonen ze ook weer niet in het fraaie huis in Beverwijk. "Ruim een jaar", rekent Lars (27) terug. "Begin juli vorig jaar trouwden we, aan het einde van de maand kregen we de sleutel", vult Daisy (28) aan.

Het zijn allebei echte Heemskerkers, die uiteindelijk bij "de buren" hun ideale huis vonden. Dat gebeurde, vertellen ze, best wel op een curieuze manier. Eerst een vriendin die ze tijdens een brunch attendeerde op de woning. "Dat was zondag", weet Daisy nog. "Op dinsdag zijn we vervolgens gaan kijken en op woensdag hebben we het huis gekocht. Het was nog net voor de gekte op de huizenmarkt, maar we moesten wel snel handelen."

Zonder al te veel te doen – "Een klein likje verf hier en daar" – wonen ze nu enorm naar hun zin. "Heerlijke plek", vindt Lars. "Lekker rustig en toch wel overal dichtbij." Voor de inrichting waren ze nog wel op zoek naar een eettafel met stoelen. "Daarvoor hebben we ons wel even georiënteerd en zelfs wel wat verder weg gekeken als Villa Arena en Cruquius. Konden we het niet vinden. Daarop besloten we gewoon eens bij Lubbers Wonen & Slapen te kijken en dat bleek een schot in de roos."

Ze hadden al wel een fijne tafel gezien, maar dat was er eentje op barhoogte, vertelt Daisy. "Vonden we niet zo mooi. Maar bij Lubbers Wonen & Slapen vonden we diezelfde tafel, maar dan in een normale uitvoering. Precies wat we zochten, een beetje beton-look, echt wat moderner."

Wat smaak betreft zitten ze niet helemaal op één lijn, maar zijn ze het over het algemeen toch snel met elkaar eens. "Zagen we bij dit huis ook", bekent Daisy lachend. "Er zit in dit huis een, zeg maar, wat bijzonder toilet. Allemaal kleine parelmoer mozaïek steentjes. Best wel gaaf, en de badkamer hebben ze ook zo gedaan. Was voor Lars even wennen, maar nu zijn we het erover eens dat we echt iets aparts hebben."

Lars is misschien geen onbekende voor de Heemskerkse mannen. Hij werkte voorheen in het dorp bij De Pee, de zaak voor de betere herenkleding. "Inmiddels ben ik overgestapt naar Suit Supply in Haarlem. Allemaal net even groter en gespecialiseerd in pakken. Echt leuk, maar soms mis ik het wel eens dat er geen bekenden meer binnenstappen."

Dat laatste dreef Daisy juist buiten de dorpsgrenzen. Ze werkte als kapster, maar trof te veel bekenden. "Deed ik boodschappen bij de supermarkt, kwamen mensen nog vragen of ik ze kon knippen. Ik houd dat liever apart. Daarom werk ik inmiddels bij een zaak in Hoofddorp."

Zo hebben ze alles prima voor elkaar. Maar klaar, dat zijn ze nog niet. "We sparen voor een tweede verdieping", laat Lars weten. "Die kan er nog op bij dit huis en dat willen we graag. Hebben we er straks twee kamers en een dakterras bij. Ideaal." Daisy lacht. "Ik denk dat we dan heel snel weer bij Lubbers Wonen & Slapen binnenlopen."