Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand november 2017

Arnold en Mirjam uit Heemskerk

Arnold en Mirjam

Het is de blikvanger in de woonkamer van Arnold (49) en Mirjam (47). Een prachtige parketvloer trekt onmiddellijk de aandacht. Keurige visgraat geeft de kamer meteen extra cachet. Is ook niet zo heel vreemd allemaal, want Arnold is een telg uit de familie Kinneging die in Heemskerk bekend staat om z'n vloeren, en onder andere het parket. "Daar zijn we inderdaad bekend van", erkent Arnold. "Maar daar hebben mijn vader en moeder dan ook hard voor gewerkt."

In de woonkamer ook een ander sieraad: een schitterende fauteuil, die Arnold en Mirjam aanschaften bij Lubbers Wonen & Slapen. "Daar hebben we best even naar gezocht", vertelt Arnold. "Mirjam heeft wat problemen met haar rug en dan wil je niet alleen een fauteuil die er goed uitziet, maar die ook nog eens goed zit. Deze is helemaal op Mirjam afgestemd, met kniehoogte en alles. De stoel is volledig elektrisch instelbaar, maar helemaal op een accu. Komt geen snoer aan te pas."

Aan het vinden van de juiste fauteuil ging nog een hele zoektocht vooraf, vervolgt hij. "Ja, dat was niet eenvoudig. We wilden echt een stoel die de combinatie had van ontwerp en comfort, en ook nog eens een stoel die niet te massaal was. Zoiets hadden we eerder in de kamer staan. Mooie, indrukwekkende stoel, maar er zat nooit iemand in. En dan slaag je uiteindelijk gewoon hier in het dorp, bij Lubbers Wonen & Slapen. Vond ik wel mooi."

Arnold heeft zijn zaak iets verderop in het centrum, aan de Maerelaan. Geleidelijk heeft hij het bedrijf overgenomen van zijn ouders, samen met een aantal andere mensen, waarmee het voortbestaan van het familiebedrijf verzekerd was. Die historie begon overigens in Amsterdam. "Daar startte mijn vader, samen met m'n moeder en zijn broer, in het begin van de jaren zestig. Aan het einde van die jaren zestig had hij het wel gezien in Amsterdam en belandden ze in Heemskerk." Arnold lacht. "Zo kan het gebeuren dat mijn zus nog in Amsterdam is geboren, en ik twee jaar later in Heemskerk."

Ze wonen er nog steeds met veel plezier, met de kinderen Jasper (18) en Christian (15), van wie de oudste al het huis uit is. "Voor hem hebben we laatst ook nog een geweldige stoel gekocht bij Lubbers Wonen & Slapen. Jasper houdt van grote stoelen, waar hij heerlijk in kan hangen. Precies zoiets vonden ze nog voor ons."

Samen hebben Arnold en Mirjam een grote passie: duiken. Arnold is zelfs sinds enkele jaren voorzitter van duikvereniging La Spiro. "We hebben een keer in Indonesië kennis gemaakt met duiken en vonden het fantastisch. Het gevoel gewichtloos te zijn, te zweven en geen geluid te horen, dat is zó ontspannend. En natuurlijk was het geweldig te duiken op bijvoorbeeld de Malediven of andere tropische oorden. Maar vergis je niet. In Nederland is het zicht misschien wat minder, maar er is wel veel te zien."