Aanstaande zondag 21 april zijn wij open van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand mei 2017

Paul en Ingrid uit Velsen

Paul en Ingrid

Het is misschien wel het mooiste hoekje van Velsen: het zuidpuntje, aan het Noordzeekanaal. Geen drukte van verkeer, wel indrukwekkende schepen die met regelmaat voorbij varen. "Het is zeker mooi", erkent Paul. "Ik ben er aan gewend, woon al een groot deel van mijn leven hier omdat mijn ouders pal om de hoek wonen. Maar nog altijd vind ik het prachtig, al die schepen."

Sinds een jaartje of vier woont Paul (38) met Ingrid (51) op dat mooie plekje. Vanuit de woonkamer zien ze de kolossen op het water voorbij komen. Dat doen ze comfortabel vanuit de bank die ze kochten bij Lubbers Wonen & Slapen, zoals ze wel meer aanschaften bij de meubelwinkel in Heemskerk. "De barkrukken, de eettafel met stoelen, salontafeltjes en de lamp", somt Ingrid moeiteloos op.

Ze belandden er via de folder van Lubbers Wonen & Slapen. "We gingen een keertje kijken en ik was echt verrast", vervolgt Ingrid. "Hele leuke en diverse meubels, en niet zo'n megazaak. Dat kijken liep een beetje uit de hand. We zijn de hele middag blijven hangen en vonden zo ongeveer alles wat we zochten."

Zelfs de verbouwing die Paul uitvoerde, vormde geen beletsel. "Op een gegeven moment konden we de meubels nog niet kwijt", vertelt hij. "Maar dat werd prima opgelost. We konden een seintje geven als we er klaar voor waren."

Die handigheid heeft Paul overigens niet van een vreemde. Het huis waar hij met zijn ouders woonde, bouwde zijn vader grotendeels zelf. "Mooi verhaal", zegt hij. "Met vijf vrienden besloten ze een vrij stuk grond aan het kanaal te bebouwen. De ene was metselaar, de ander loodgieter of elektriciën. Allemaal konden ze wat en samen hebben ze een rijtje van vijf huizen neergezet. Mijn ouders wonen er nog steeds, en één van die andere vrienden."

Ingrid heeft het er prima naar haar zin, al is het wel anders dan Haarlem, waar ze opgroeide. "Maar dit is een heerlijke plek. Bovendien wilde ik een huis waar alle mannen terecht zou kunnen. Dat is hier. We hebben vijf slaapkamers en voldoende ruimte. En dat water voor de deur vind ik geweldig."

"Alle mannen" zijn in dit geval Niels (24), Rens (22), Kay (12) en Finn (10). "De oudste twee wonen niet meer thuis, maar zijn hier wel regelmatig. Dan is het altijd een gezellige boel", zegt Paul. Ingrid vult hem aan. "Ik ben heel flexibel met koken. Soms bellen de jongens op om te zeggen dat ze toch thuis komen eten. Prima. Er staat altijd iets op tafel. Maar daarom hebben we bij Lubbers Wonen & Slapen wel naar zo'n ruime tafel gezocht."

Naast hun werk zijn ze allebei behoorlijk actief in de sport. Ingrid is een fanatiek hardloopster, liep drie jaar terug zelfs de zware Mont Blanc Cross. "We zijn allebei liefhebbers van duursport. Hebben elkaar ook leren kennen bij atletiekvereniging Suomi. Paul was daar trainer, ik lid." Lachend: "Nu is hij mij personal trainer."