Aanstaande zondag 24 juni zijn wij open van 12:00 tot 17:00 uur
Zomer-opruiming bij Lubbers Wonen & Slapen showroommodellen met korting oplopend tot 70%.

Klant van de maand juli 2017

Jac en Cora Duivenvoorde uit Heiloo

Jac en Cora Duivenvoorde

"Wanneer je 't schudt, dan sneeuwt het op de Egmondse abdij", zong Boudewijn de Groot ooit over het glazen ei dat de grote snoeshaan had gelegd. Die sneeuw hebben Jac en Cora Duivenvoorde nog niet gezien, maar de abdij wel. Dagelijks zelfs, sinds ze eind maart hun huis woning betrokken.

Een volledig nieuw huis zelfs. "We hebben dit zelf laten neerzetten. Eerst het ontwerp maken met de architect, daarna is het gebouwd", vertelt Cora (50). "Ja, dat is wel spannend. We zijn ook nog niet helemaal klaar, er moeten nog kleine dingen gebeuren."

Vrije keuze was de verhuizing echter niet. Ze woonden met dochter Silvia (19) nog prima in Heiloo. "Maar daar moesten we weg om plaats te maken voor bedrijven in de Boekelermeer. Uiteindelijk stuitten we op deze plek, die we allemaal mooi vonden. Aan de achterkant gegarandeerd vrij uitzicht door de landerijen van de abdij, en aan de voorkant gezellige drukte, zeker als het mooi weer wordt."

Jac (49) en de zoons Jeffrey (25) en Kees (22) zijn druk aan het werk. Daarom is Silvia aangeschoven. "Ik kan toch niet alleen op de foto gaan", zegt Cora lachend. Haar dochter studeert communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. "In het tweede jaar nu. Mooie opleiding, heel breed. Maar nu heb ik lekker al vakantie."

In de woning is niet alles nieuw, maar wel de ruime bankcombinatie en de barkrukken. Die komen bij Lubbers Wonen & Slapen vandaan. Dat is een beetje traditie in de familie, legt Cora uit. "Mijn schoonouders kwamen er al, mijn eigen moeder ook. En mijn schoonzus." Silvia vult aan: "Mijn neef Nick was ook al eens klant van de maand. Da's wel leuk dus."

Vreemd is de connectie met de meubelwinkel uit Heemskerk overigens niet. Want Jac is geboren in het tuindersdorp, Cora groeide er op. "Jac komt echt uit het Heemskerker duin, voetbalde ook altijd bij ADO"20. Zelf handbalde ik bij ADO. Nee, niet meer. Geen tijd. Maar Jac vindt fietsen ook leuk. Hij heeft een nieuw tenue ligge, en als het huis klaar is, pakt hij dat weer op."

Ze zijn ook dol op paarden. Niet voor niets is achter het huis al een fraaie stal verrezen. "Heeft Jac zelf gebouwd", laat Cora weten. "Hij is daar best handig in." Dat zit wel in de familie. "Jeffrey is stukadoor en ja, die heeft al het stukwerk in het huis gedaan. Krijgen we veel complimenten over."

En van de stal wordt meteen goed gebruik gemaakt. "Elk jaar hebben we wel een veulentje, en nu toevallig zelfs twee", zegt Silvia, die zelf ook altijd fanatiek met dressuurrijden bezig was. "We fokken nu een beetje met de paarden. Wel goede hoor. Echte KWPN-paarden, geschikt voor dressuur."