Wij zijn 2e Paasdag geopend van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand maart 2017

Marchal en Carly uit Alkmaar

Marchal en Carly

Internet kan tegenwoordig voor aardige wendingen zorgen in het leven. Vraag maar eens aan Marchal (61) en zijn partner Carly (58). In hun Alkmaarse woning prijken opeens heel wat meubelen van Lubbers Wonen & Slapen. Uit Heemskerk. Niet ver, maar toch ook niet naast de deur. Ze hadden, zegt Carly eerlijk, nog nooit gehoord van die meubelzaak in Heemskerk. Maar via wat leuke omwegen belandden ze er wel, en slaagden ze ook goed. "Als je nu om je heen kijkt, komen het dressoir, de salontafel, de televisiekast en het kleed bij Lubbers Wonen & Slapen vandaan. Binnenkort krijgen we nog de eettafel en de stoelen, en dan zijn we compleet."

Zo bouwen ze langzaam aan een nieuwe interieur. Nodig ook, vindt Marchal. "Want wat we hadden staan, was maar ouwe meuk. Maar ja, destijds hadden we niet de ruimte om kieskeurig te zijn. Dan is het wel leuk als je nu kunt kiezen wat je echt mooi vindt."

Acht jaar zijn ze nu samen. Carly komt uit Egmond-Binnen, en had nooit gedacht dat ze kon wonen in een wijk als de Alkmaarse De Mare. "Maar ik zit hier nu heerlijk", bekent ze. "Ben zo in Heerhugowaard en Oudorp, snel in het centrum. Toch wat anders dan Egmond-Binnen, waar steeds minder voorzieningen zijn." Marchal is een echte Amsterdammer, via Heerhugowaard beland in Alkmaar. Hij voelt zich er thuis. "Bepaalde plekken in het centrum doen me echt denken aan Amsterdam. En Alkmaar is een vriendelijke gemeente."

Samen zijn ze nog behoorlijk actief. Marchal gaf al veertig jaar yogales en dat doet hij nog steeds. Maar Carly en hij volgden ook een opleiding tot Malva therapeut. "Een alternatieve geneeswijze die aanvullend is op de reguliere geneeskunde", verduidelijkt Marchal. "Klinkt misschien zweverig, maar het heeft te maken met het activeren van energiebanen. De behandeling wordt ook vergoed door de meeste ziektekostenverzekeraars." Ze hebben het er best druk mee. "Maar dat vinden we juist hartstikke leuk."