Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand oktober 2017

Cor en Miranda uit Assendelft

Cor en Miranda

Blikvanger in de knusse woning van Cor (54) en Miranda (50): de prachtige collectie met figuren uit de stripverhalen van Kuifje. De legendarische reporter met zijn trouwe metgezellen Bobby en kapitein Haddock komen met al zijn vrienden weer tot leven in de woonkamer. "Het is een beetje uit de hand gelopen", zegt Cor met een lach. "Maar het blijft leuk."

Andere blikvanger is de fraaie bank die Cor en Miranda recent in de woonkamer plaatsten. Samen met de salontafel en een fauteuil vonden ze die bij Lubbers Wonen & Slapen. "Via de folder", vertelt Miranda. "Op tweede Kerstdag zijn we gaan kijken en het was precies wat we wilden." Er was echter nog één dilemma. "Tja, de bank moest precies tussen de kachel en de kast. Dat was even passen en meten. Maar hij paste precies. Gelukkig." De bank, met de uitgebreide relaxmogelijkheden die Cor en Miranda zochten, is kleurig. "Maar wel in een heel frisse kleur. We zijn er erg blij mee", stelt Miranda. Nu kunnen ze 's avonds heerlijk ontspannen genieten van de grote televisie, die strategisch aan de andere kant van de kamer is geplaatst.

Of natuurlijk van Cor's andere hobby: muziek. "Die audio, dat is echt een passie van me. Dat vind ik echt geweldig." Hij schiet in de lach. "Weet je dat ik voor mijn apparatuur echt al 35 jaar naar Van Ingen in Heemskerk ga? Die hebben vaak precies wat ik wil. Maar in al die jaren heb ik nooit geweten dat daar vlakbij de meubelzaak van Lubbers Wonen & Slapen zat. Tot nu dus."

Ze wonen inmiddels alweer jarenlang in Assendelft, maar dat was in het begin wel even wennen, vertelt Miranda. "We kwamen uit Zaandam en belandden via een krantje hier in Assendelft. Dat was een omschakeling, maar we hebben ons snel aangepast aan het dorpsleven. En nu hebben we het al heel lang fantastisch naar ons zin hier."

Cor is bovendien best wel handig en zo onderging de woning in de loop der jaren een flinke metamorfose. "We hebben toch wel flink uitgebouwd", zegt Cor, terwijl hij om zich heen kijkt. "Dat heeft ons echt een stuk meer ruimte gegeven." Ook met meubels weet hij wel zijn weg. "De boekenkast heb ik zelf ontworpen en gemaakt. Zo kon ik precies krijgen wat we wilden. Maar voor de echte meubelen vertrouw ik toch meer op Lubbers Wonen & Slapen."

Miranda is werkzaam bij Achmea, terwijl Cor al 25 jaar chauffeur is op een vrachtwagen met kraan. Zo moest hij niet zo lang geleden eens naar Tholen. "Brandschuifdeuren brengen. Bleek dat bij het distributiecentrum te zijn van Henders & Hazel, precies het merk waarvan wij de bank hadden gekocht. Ik heb nog even gekeken of ik onze bank meteen zelf mee kon nemen, maar dat zat er niet in, haha."