Eerstvolgende koopzondag: 12 mei a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand januari 2018

Cees en Sybrense uit Beverwijk

Cees en Sybrense

Waar een ontspannen fietstochtje al niet toe kan leiden. Cees (72) en Sybrense (64) passeerden onlangs het bijna nieuwe appartementencomplex aan het Willem Alexanderplantsoen. "Mooie woning", merkte Cees op toen hij het bordje "te koop" ontwaarde. Nu is diezelfde woning alweer een paar weken het nieuwe thuis van Cees, Sybrense en hun ruim twaalf jaar oude herder Resi.

"Het is wel snel gegaan", erkent Sybrense. "Want ook de overdrachten hebben uiteindelijk eerder plaatsgevonden, zowel van ons oude huis als van deze woning." Dat oude huis stond in Uitgeest. "Hebben we altijd met heel veel plezier gewoond", vertelt Cees. "Maar het werd ook wel groot." Die laatste kwalificatie is overigens ook van toepassing op het appartement. Cees, lachend: "We hebben niet te klagen over de ruimte, nee. Mooi toch?"

Ruim genoeg ook voor flink wat meubels en daarvoor werd een uitgebreid bezoek gebracht aan de showroom van Lubbers Wonen & Slapen. "Dat zit er ingebakken bij onze familie", zegt Sybrense. "Thuis hadden we vroeger ook al meubels van Lubbers. Het is mooi, goede kwaliteit en de service is heel persoonlijk. Ik moet niet veel hebben van die meubelboulevards en zo."

Ze hebben inmiddels flink wat staan van Lubbers Wonen & Slapen. "De zithoek, de salontafel, het televisiedressoir, de barkrukken, twee fauteuils en zelfs het kleed", somt Cees op. "Mooie is dat ze de salontafel eigenlijk helemaal niet verkochten. Die hadden we ergens anders gezien, maar bij Lubbers is vervolgens veel moeite gedaan om die ook voor ons te regelen. Zijn we heel blij mee."

Het is service die hij kan waarderen als man die zelf ook altijd service hoog in het vaandel had staan. "Ik ben 45 jaar supermarktmanager geweest bij Ahold", vertelt hij. "Ooit begonnen bij de Simon de Wit in Heemskerk. Ons eerste huis betrokken we boven de winkel." Sybrense komt oorspronkelijk uit Leiden, maar groeide ook op in Heemskerk. "Ik heb zelf ook bij Ahold gewerkt, maar stond ook zeventien jaar in de winkel van Herbert Blom in het dorp."

Via Uitgeest belandden ze nu dus in Beverwijk. "Was wel erg hoor", zegt Sybrense met een lach. "We blijven eigenlijk Heemskerkers." Daar zijn ze nog steeds actief. "We zingen nog steeds samen in het koor De Vrolijke Noot. Beleven we allebei erg veel plezier aan."