Wij zijn 2e Paasdag geopend van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand april 2018

Jorge en José uit Heemskerk

Jorge en José

Jorge van Vliet en José zijn net weer thuis na een weekendje weg. Dat had eigenlijk een weekje moeten zijn, naar de wintersport. Ging uiteindelijk niet door. "Maar voor vier vrouwen is een weekendje winkelen in Maastricht natuurlijk een prachtig alternatief", vertelt Jorge (45) lachend. Dat kan José (50) slechts beamen. "Maastricht blijft natuurlijk een heerlijke stad."

Maar heerlijk is het ook thuis, in hun knusse woning in het centrum van Heemskerk, samen met hun dochters Robin (19), Nura (16) en Jade (13). Als het hele span thuis is, hebben ze best wat ruimte nodig. Dat was voor Jorge en José ook de eerste aanleiding om eens te gaan kijken bij Lubbers Wonen & Slapen. "Hebben we de bank gekocht", vertelt José. "Een flink exemplaar met voldoende ruimte om voor iedereen een plaats te bieden."

Recent is daar ook nog een mooie kast bij gekomen. Dat werd, zegt Jorge, ook wel een beetje tijd. "We hadden een heel oud dressoir, dat stond er al een jaar of twintig. Eigenlijk hikten we daar al een paar jaar tegenaan, wilden we ook wat anders, maar wisten we niet wat. Tot we deze kast zagen. Geen dressoir, maar laat ik het een woonkamerkast noemen. Die paste precies in het plaatje dat we voor ogen hadden."

José is een echte Heemskerkse. 'Rasezel', noemt Jorge haar lachend. Ze was ook vooral bekend als fanatiek handbalster, op hoog niveau. "Eerst bij Odin en later bij DSS", vertelt ze. "Dat waren mooie tijden."

Jorge komt oorspronkelijk uit Spanje, werd geboren in Madrid. "Op mijn derde verhuisden we naar Wieringerwerf en sinds mijn negentiende woon ik in Heemskerk. Da's alweer meer dan 25 jaar dus." Hij is een enthousiaste fietser, deed begin maart zelfs mee aan het Nederlands kampioenschap op het strand van Castricum. "Ik vind het heerlijk. In de winter doe ik lekker de strandraces, in de zomer ga ik met de racefiets de weg op."

Dat is natuurlijk als het werk het toelaat. Jorge werkt voor de branchevereniging INretail. José is al jaren in dienst bij SixtySeven, het Beverwijkse communicatiebureau. "Daar doe ik verkoop in de binnendienst en de administratie", legt ze uit.