Aanstaande zondag 21 april zijn wij open van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand maart 2018

Erik en Cheryl uit Heemskerk

Erik en Cheryl

Met veel bravoure zit de kleine Tyler achter z'n vis aan. Zijn handjes graaien in de kom. "Hier komen eigenwijze vis", roept hij, op het moment dat zijn vingertjes het visje te pakken krijgen en overbrengen naar een grote, schone woning.

De parallel met het onderkomen van Erik en Cheryl is snel getrokken. Niet helemaal nieuw, maar van binnen eigenlijk wel. "We hebben waterschade gehad", vertelt Erik (37). "Het filter van de oude koelkast lekte, heel langzaam. Tegen de tijd dat we daarachter kwamen, was de laminaatvloer al verloren."

Die is inmiddels volledig vernieuwd, maar een bezoekje aan Lubbers Wonen & Slapen met zijn vrouw Cheryl (36) leverde nog veel meer nieuws op. "Dat was eigenlijk heel spontaan", vertelt Cheryl. "Alleen maar even kijken in de opruiming, zei ik nog. Niks kopen." Dat laatste lukte niet helemaal. "De bank, de salontafel, de kast, het tv-dressoir, de stoelen en de eettafel", somt ze de nieuwste aanwinsten op.

"Lubbers Wonen & Slapen is een bekend adres voor ons", vervolgt ze. "Mijn ouders en mijn schoonouders kwamen er ook altijd al. Prima meubels en een goede service, dat is wat we van huis uit hebben meegekregen."

En kwaliteit, dat herkent Erik wel. Sinds bijna vijf jaar heeft hij zijn eigen bouwbedrijf, waarvan de laatste twee jaar samen met broer Martin. "Ik zat altijd al in de bouw, maar de tijd was rijp om voor mezelf te beginnen", vertelt hij. Bouwbedrijf Lina doet veel, van dakraampjes tot complete woningen. "Elk jaar wel eentje eigenlijk", zegt hij over de laatste categorie. Zit ook nog wel een leuk verhaal aan vast. "Ik dacht een beetje rustig te beginnen met kleinere klussen, maar binnen een half jaar begon ik al aan de bouw van een complete villa in Aerdenhout. Prachtig werk."

Cheryl doet de financiële administratie voor Erik, maar inmiddels ook voor het Uitgeester bedrijf NewBouw. "Paar uurtjes op kantoor, paar uurtjes thuis." Want de zoontjes Tyler (6) en Ryder (2) vragen ook de nodige aandacht.

Wie overigens denkt 'Wat een bekende naam heeft die Erik Lina', dat klopt. Zeven jaar lang speelde hij in het eerste elftal van ADO'20, in de mooie tijd onder trainer Cees Bruinink. "Prachtig team, mooie wedstrijden, erg van genoten", stelt Erik. "Helaas moest ik door een hamstringblessure te vroeg stoppen. Ben ik nog wel weer terug gegaan naar DEM en heb ik zelfs nog bij Jong Hercules gespeeld, maar zo mooi als bij ADO werd het nooit meer."

De gang naar het voetbalveld beperkt zich nu nog tot de bezoekjes aan de wedstrijden van Tyler. "Hij speelt bij ODIN", vertelt Cheryl. "Hartstikke leuk om nu hem bezig te zien."