Wij zijn 2e Paasdag geopend van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand september 2018

Ed en Jolanda uit Heemskerk

Ed en Jolanda

Zij is een echte Heemskerkse, hij een Zaankanter. Aanvankelijk zochten ze volgens goed Hollands gebruik het compromis, maar inmiddels wonen Ed (49) en Jolanda (51) alweer achttien jaar in hun fraai uitgebouwde woning in Heemskerk.

Dat compromis, dat werd Zaandijk. Zeven jaar woonden ze met plezier in het redelijk pittoreske dorpje aan de Zaan, maar uiteindelijk kroop het bloed bij Jolanda toch waar het niet gaan kon. Dochter Tessa – nu 20 – was destijds twee jaar. "Als we nog naar Heemskerk wilden, moesten we het op dat moment doen, voordat ze naar school zou gaan", vertelt Jolanda. De woning in Zaandijk was leuk, vervolgt ze. "Maar hier zit ik toch wat dichter bij mijn familie."

Ed is inmiddels geen 'ezel' geworden, maar heeft het wel naar zijn zin in het dorp. "Als je trouwt met een Heemskerkse, dan weet je wat de gevolgen zijn", zegt hij lachend. "Maar het bevalt me hier echt hartstikke goed."

De woning werd door hem flink onderhanden genomen. "Alles is anders. Eigenlijk is er alleen één kast blijven staan. Zelfs de trap hebben we gedraaid." Ze hadden in dat opzicht wel een flink voordeel bij het betrekken van het huis. "Op het moment dat het huis werd verkocht, was er al een vergunning afgegeven voor een uitbouw. Daar hebben we wel gebruik van gemaakt."

Na zoveel jaar werd het ook wel weer tijd voor wat nieuws in de woonkamer. Bij Lubbers Wonen & Slapen vonden Ed en Jolanda een fraaie bank. "Een snelle aankoop", omschrijft Jolanda die actie. "Er moest echt iets nieuws komen, want die oude, daar waren we helemaal klaar mee." Ze bezochten welgeteld één winkel. "Lubbers Wonen & Slapen was de eerste en uiteindelijk ook de enige. We wisten wat we wilden en stonden eigenlijk ook zo weer buiten."

Het was de eerste aankoop van het gezin bij Lubbers Wonen & Slapen. "Tenminste, dat denken we", zegt Ed peinzend. "Maar deze aankoop bevalt ons in ieder geval prima. We zijn er heel blij mee." Geldt ook voor hun zoon Kaj (16), die nu vaak het rijk alleen heeft. "Tessa studeert inmiddels diergeneeskunde in Utrecht, waar ze ook doordeweeks verblijft."

Kaj houdt Ed ook nog betrokken bij het voetballen, waar hij zelf ook jarenlang actief in was. "Eerste op het veld en later in de zaal. Maar daar ben ik twee jaar geleden mee gestopt. Nu ga ik lekker kijken bij Kaj, die bij ADO in het eerste van de JO17 speelt. Kan ik echt van genieten." Bij de oudste voetbalclub van Heemskerk is hij ook nog actief als bestuurslid. "Ik ben nu voor het zevende jaar werkzaam als secretaris, en ook dat met veel plezier."