Eerstvolgende koopzondag: 21 juni a.s. van 12:00 tot 17:00 uur
Informatie m.b.t. het Corona virus

Klant van de maand november 2018

Marieke en Daniël uit Beverwijk

Marieke en Daniël

Goed moment om binnen te stappen in de sfeervolle erkerwoning van Marieke (25) en Daniël (27). "We hebben de laatste meubels van Lubbers Wonen & Slapen gisteren geleverd gekregen", vertelt Marieke opgetogen. Nu zijn ze compleet in het huis dat ze afgelopen maart betrokken. "Voorlopig dan", vult Daniël aan. "We zijn bewust wat voorzichtig geweest met het kopen van meubelen, wilden eerst eens zien hoe alles uitkwam en wat het met de ruimte zou doen."

Bij die eerste aankopen twee fauteuils, de eetkamertafel en een kast. "De fauteuils kwamen als laatste. Zijn we erg blij mee", stelt Daniël. Ze hadden al veel van de meubels op internet gezien. "Maar die merken vonden we ook allemaal bij Lubbers Wonen & Slapen", vervolgt Marieke. "Dan kopen we dat liever lokaal, dat voelt beter dan alles van ver te laten komen. Bovendien konden we het nu echt even zien en aanvoelen."

Als echte Heemskerkse was ze al bekend met de winkel van Lubbers Wonen & Slapen, maar dat geldt voor Daniël zeker niet. Hij komt uit Houten. De vonk sloeg over tijdens een vakantie in Frankrijk, vertelt Marieke. "We hebben elkaar acht jaar geleden ontmoet in Taizé, een heel klein dorpje iets ten noorden van Mâcon in de Bourgogne. We leerden elkaar kennen via een gezamenlijke vriend."

Het stel trok eerst naar Haarlem. "Daar hebben we drie jaar gewoond", stelt Daniël. "Marieke studeerde daar, dus dat was best makkelijk. Maar we wilden uiteindelijk toch iets anders. Een huis met een tuin, want die hadden we niet. En een huis met karakter, dat sprak ons allebei aan."

Maar Beverwijk had niet de bijzondere voorkeur van Daniël, tenzij het in de bomenbuurt was. Marieke: "En precies daar vonden we dit huis. Mooie woning uit de jaren dertig, met karakter, erker én tuin. Daarmee kregen we hier veel meer huis voor hetzelfde geld. Daarom was de keuze niet zo moeilijk en we zijn er heel blij mee."

Voor haar werk moet ze inmiddels zelf terug naar Haarlem, maar dat maakt Marieke niet uit. "Ik sta voor de klas in groep zes van een basisschool, en dat ritje heb ik er dagelijks graag voor over." Daniël pendelt iets verder, namelijk naar Wognum. Na zijn studie bestuurskunde kwam hij terecht bij de gemeente Wognum, die zetelt in het oude pand van DSB-tycoon Dirk Scheringa."Dat is nu het gemeentehuis geworden. Zitten we prima."

Maar dat laatste, stellen ze met een knipoog, doen ze inmiddels thuis ook.