Eerstvolgende koopzondag: 13 september a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand februari 2019

Richard en Lisanne uit Heemskerk

Richard  en Lisanne

Het geluk straalt er vanaf bij Richard (24) en Lisanne (24). Net zes weken woont het Heemskerkse stel samen in hun prachtige tussenwoning. Ander huis, nieuwe meubels en stapelverliefd.

Dat zijn Richard en Lisanne trouwens al een tijdje, bekennen ze lachend. Als je het hebt over jeugdliefdes, dan zijn zij het bewijs. "We zijn al bijna elf jaar samen, kregen verkering toen we dertien waren", vertelt Lisanne. Dat gebeurde op het Clusius College. "In het eerste jaar zaten we meteen bij elkaar in de klas. Een half jaar later hadden we verkering."

Het duurde daarna dus nog wel even voor ze eindelijk samen onder één dak konden wonen. "We hebben heel lang gezocht", stelt Richard. "Want het vinden van een huis bleek toch nog heel lastig. Nadat Lisanne was geslaagd zijn we echt serieus gaan kijken en uiteindelijk vonden we dit huis. Zijn we erg blij mee."

En die eerste zes weken? Die zijn best omgevlogen. "Het bevalt tot nu toe hartstikke goed", zegt Richard lachend. Lisanne vond de stap toch wel een dingetje. "Ik vond het echt vreemd dat ik het ouderlijk huis uit ging. Daar heb ik m'n hele leven gewoond." Het is een stap, geeft Richard toe. "Maar ik had geen moeite met wennen." Over het lastigste van samenwonen zijn ze het roerend eens. "Elke dag weer iets te eten verzinnen. Da's echt lastig."

Klein voordeel: ze zijn wel met dezelfde smaak grootgebracht. De ouders van Richard drijven de groentezaak van Jongejans in het centrum van Heemskerk. "En mijn vader werkt bij Van der Lem, de groothandel in groente waar de vader van Richard zijn groente weer haalt", zegt Lisanne. "Dus ja, we zijn allebei gek op groente."

Als het om meubels gaat, zitten ze ook op dezelfde lijn. Eén bezoekje aan Lubbers Wonen & Slapen was voldoende voor een bijna complete huisraad. "De eettafel, stoelen, keukenkast, televisiemeubel, bank, bed, tafeltjes, verlichting", somt Lisanne op. "Allemaal bij Lubbers Wonen & Slapen vandaan."

Dat is geen toeval, want als kinderen van echte Heemskerkers wisten ouders en familie ook al de weg te vinden naar de meubelzaak. Lisanne lacht. "Mijn opa en oma, onze ouders, mijn broer, ooms en tantes. Nee, het was niet moeilijk." Richard: "We liepen de winkel binnen en we waren eigenlijk ook in één keer klaar."

Hij werkt nu al zeven jaar bij Tata Steel als onderhoudsmonteur. "Ik kom op het hele bedrijf, heel afwisselend." Lisanne studeerde verpleegkunde en werkt nu bij Heliomare. Samen hebben ze twee passies. Reizen en fietsen. Over de drie weken die ze doorbrachten in Canada kunnen ze blijven vertellen. "Zo'n geweldig mooi land." Maar over fietsen ook. Vooral Richard is fanatiek. "De Amstel Gold Race rijd ik met vrienden elk jaar. Maar ook de Franse cols. De Galibier, de Mont Ventoux, de Croix de Fer, de Alpe d'Hues en in Italië de Stelvio. Mooie klimmen." Lisanne schiet in de lach. "Misschien kan ik dat ooit ook, maar zo ver ben ik nog niet."