Eerstvolgende koopzondag: 14 februari a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand januari 2019

Wim en Lia uit Castricum

Wim en Lia

Ze vond het ruim veertig jaar geleden eigenlijk maar niks, Lia van Eunen. Als echte Amsterdamse belandde ze vanuit een volkswijk in de hoofdstad zomaar in het veel te rustige Castricum. Maar inmiddels moeten Lia (66) en Wim (67) er niet meer aan denken dat ze het duindorp moeten verlaten.

De onvervalste Amsterdamse tongval klinkt er soms nog doorheen bij Lia. Zeker in haar uitdrukkingen. "Dit dorp was dichtgeplakt met kranten, zoals we dat in Amsterdam noemden. Er gebeurde weinig. En ik kende niemand. Wim was aan het werk, ik zat de hele dag in huis met een kind van anderhalf. Ben ik er zelf maar op uit getrokken om mensen te leren kennen."

Dat was een gevolg van de nieuwe baan van Wim, die een verhuizing met zich meebracht. "ik werkte bij het kadaster en werd er viavia op gewezen dat ze in Castricum een notarisklerk zochten. Dat zou wel wat voor mij zijn. Ik solliciteerde en kreeg de baan, maar moest dus wel naar Castricum."

Ruim veertig jaar woonden ze er in een groot huis, uiteindelijk met heel veel plezier. Hun drie dochters groeiden er op, die nu allemaal rond de veertig zijn. "En zelfs toen die het huis uit gingen, hebben we nooit meer overwogen weg te gaan", vertelt Lia.

Verhuizen deden ze nog wel, maar dan gewoon naar een kleinere woning. "We hadden al die ruimte niet meer nodig." Voor de zomer betrokken ze een nieuw appartement in het dorp. "Ging geweldig", stelt Wim. "Op 5 april kregen we de sleutel, op Koningsdag trokken we erin. Strakke planning."

Ze zitten er naar volle tevredenheid. Lia: "We wilden graag op de eerste verdieping omdat je dan een echt groot terras hebt. Nou, daar hebben we van de zomer echt gebruik van kunnen maken. Het was echt heerlijk om hier te zitten."

De inrichting van het appartement komt voor een belangrijk deel bij Lubbers Wonen & Slapen vandaan. "We komen best vaak in Heemskerk", licht Wim toe. "Naar de markt, of naar de Action. Die heb je niet in Castricum. En we lopen regelmatig even binnen bij Lubbers Wonen & Slapen. Is een leuke zaak." Lia vult aan: "We gaan er zelden met lege handen weer weg. Ze hebben ook zulke leuke accessoires. En betaalbaar."

Dit keer bleef het niet bij accessoires. De eettafel met de stoelen, een dressoir, en televisiemeubel, salontafeltjes en een linnenkast werden een paar maanden later in Castricum bezorgd. "Daarin werd geweldig meegedacht. Dat de meubels even opgeslagen moesten worden, was geen enkel probleem." Een probleempje was er wel bij de bezorging. Lia, lachend: "Da's echt de enige dag geweest in al die tijd dat de lift het niet deed."