Aanstaande zondag 21 april zijn wij open van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand februari 2018

Jan en Nancy uit Heemskerk

Jan en Nancy

Het is druk in huize Van der Werf. Gezellig druk, dat wel. Voor het Heemskerkse gezin niets nieuws. Met vier kinderen in huis is dat natuurlijk ook niet zo vreemd. Jan (53) en Nancy (48) zouden het ook niet anders willen. En de kinderen Sara (22), Bo (22), Jelle (18) en Joanne (15) al evenmin.

Maar een groot gezin vereist wel grotere dingen. De eettafel van het gezin is indrukwekkend. "Als er vrienden en vriendinnen komen eten, moeten we natuurlijk wel voldoende ruimte hebben", legt Nancy uit. En de bank is ook ruim en comfortabel. Die is recent aangeschaft bij Lubbers Wonen & Slapen. "Lang geleden hadden we daar ook al eens een bank vandaan", vertelt Jan. "We zochten weer net zoiets en we weten dat de kwaliteit bij Lubbers Wonen & Slapen uitstekend is. Dat was dus niet zo moeilijk."

Ze hebben de tussenwoning in Heemskerk net betrokken, wonen er nu een maandje of drie, met ook nog hun hond Shy. Aan die verhuizing zit trouwens nog wel een aardig verhaaltje vast, zegt Jan met een lach. "Ons vorige huis stond namelijk zo’n honderd meter verderop, ook in deze straat." De verbazing begrijpt hij, want de woningen zijn hetzelfde. "Financieel was dit aantrekkelijker. Dus dan maar even verhuizen."

De nieuwe woning is wel drie meter uitgebouwd, en dat is dan wel weer erg prettig, stelt Nancy. "Drie meter erbij, dat is met zoveel mensen in huis natuurlijk heel erg fijn." Ze is zelf een echte ezel, geboren en getogen in het dorp. Jan komt oorspronkelijk uit Beverwijk. Hij heeft inmiddels een eigen klusbedrijf: Day8. "We doen eigenlijk van alles", zegt hij. "Alle voorkomen klussen, we bouwen veranda’s, schuurtjes, leggen vloerisolatie aan. Heerlijk werk."

Als hij om zich heen kijkt, volgt er toch een kleine zucht. "In dit huis zit toch heel wat meer werk dan ik had voorzien, maar dat komt natuurlijk allemaal goed."

Nancy geeft les bij de Heemskerkse sportschool Fun for Life. "Dat is echt superleuk werk", zegt ze. "Ik heb er ontzettend veel plezier in en je blijft er zelf ook nog fit bij natuurlijk."

Eigenlijk zien ze maar tegen één ding op. En dat is het moment waarop al die kinderen uitvliegen en het écht rustig wordt in huize Van der Werf. "Daar willen we nog echt niet aan denken."