Eerstvolgende koopzondag: 13 september a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand maart 2019

Dave en Sandra uit Velserbroek

Dave en Sandra

Ze zijn allebei echte Haarlemmers. Werden er geboren, werken er en hebben nog steeds de liefde voor de stad, ook al wonen ze dan inmiddels al al jaren in Velserbroek. Maar hun meubels, die haalden Dave en Sandra deels uit Heemskerk. "We kregen de folder van Lubbers Wonen & Slapen en wilden wel eens in de winkel kijken. Daar moesten we echt naar zoeken, want die kenden we niet", vertelt Sandra (46). "Uiteindelijk belandden we bij de achteringang, Maar het was de moeite wel waard. We zijn prima geslaagd."

Dave (49) wijst op de fraaie eettafel met bijbehorende stoelen. "We wisten meteen dat we hadden gevonden wat we zochten. En daar kwam nog een leuke fauteuil bij." Dat, vervolgt hij, was een beetje toeval. "Het bleek Oktober Woonmaand te zijn bij Lubbers Wonen & Slapen, en dat betekende dat we die fauteuil er als cadeau bij kregen. Hartstikke leuk."

Dat ze als Haarlemmers in Heemskerk belandden, is eigenlijk niet eens toeval. "We zijn eigenlijk best wel meer georiënteerd op de andere kant van het kanaal", legt Sandra uit. "Alkmaar vinden we ook altijd heel leuk."

Maar zelf wonen ze dus sinds twaalf jaar in Velserbroek. Voor die tijd zaten ze midden in het Haarlemse hart. "Woonden we heel gezellig in een oude wijk. Dat was altijd prima, maar na de geboorte van onze zoon Cas veranderde dat een beetje. Dan wil je ruimte voor je kind om te spelen en op te groeien. Daarom zijn we verhuisd naar Velserbroek en daar hebben we nooit spijt van gehad."

Cas is inmiddels 15 en fanatiek voetballer bij de plaatselijke club VSV. Daar zijn ook Dave en Sandra dus regelmatig te vinden. "We vinden het hartstikke leuk om te kijken", stelt Dave. "Af en toe pak ik ook de vlag nog eens, dan ben je nog wat meer betrokken. Maar het is altijd heel; gezellig."

Zelf heeft hij het vooral ook druk met zijn eigen schildersbedrijf, waarmee hij sinds 2002 de kost verdient. "Mooi werk", zegt Cas, die als vakman ook meteen de kwaliteit van de afwerking van de tafel van Lubbers Wonen & Slapen herkende. "Dat ziet er echt heel mooi uit. Zelf doe ik ook alles op schildergebied. Binnenwerk, buitenwerk, wandafwerking. Ja, het is een drukke tijd nu. Na wat magere jaren trekt het allemaal flink aan."

In Sandra heeft hij een nuttige compagnon, want zijn vrouw heeft een beroep dat voor een zelfstandige altijd prettig is. "Ik werk in Haarlem als boekhoudster", vertelt ze. "Doe ik al negentien jaar. Voor die tijd stond ik in een winkel in de Haarlemse binnenstad."