Aanstaande zondag 27 oktober zijn wij open van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand juni 2019

Jan en Natascha Kuilboer uit Heemskerk

Jan en Natascha Kuilboer

Haar moeder wist het zeker toen Natascha (46) en Jan (47) Kuilboer bijna vijftien jaar geleden kozen voor een woning in Broekpolder. Dat was voor het stel uit IJmuiden best wel een stap. Opeens was ‘thuis’ immers aan de andere kant van het kanaal. "Je komt gillend terug, verzekerde mijn moeder me", vertelt Natascha. "Maar ik heb nog geen dag spijt gehad van die stap."

Inmiddels wonen Jan en Natascha ook al niet meer in Broekpolder. Samen met hun zoons Jesper (20 en Mika (16) betrokken ze twee jaar geleden een mooi vrijstaand huis in Heemskerk. "We waren wel al een beetje aan het kijken", vertelt Jan. "Onder andere bij de open huizenroute. Broekpolder was best kinderrijk. Daar wilden we eigenlijk wel een beetje uit. Bovendien vonden we daar de keuken aan de kleine kant."

Dat is allemaal opgelost met één verhuizing. En bij hun huidige woning was het liefde op het eerste gezicht. "Absoluut", zegt Natascha lachend. "We zagen dit huis en waren echt meteen verliefd. Dit was wat we wilden. En dat we misschien wat slaapruimte inleveren hebben we daar best voor over. Beneden hebben we alle ruimte om te leven met ook nog eens een heerlijke tuin."

En ze wonen veel centraler nu, vindt Jan. "Broekpolder is toch wel overal een stukje vandaan." Bijkomend voordeel is dat de route naar Lubbers Wonen & Slapen meteen een stuk korter werd. Ze kenden de meubelzaak in het hart van Heemskerk al van eerdere aankopen, maar nu was er een mooi moment om het interieur nog verder te vernieuwen. Jan: "We hebben het eerst nog even gedaan met de oude meubels, maar nu hebben we een bank, twee fauteuils, een televisiemeubel een dressoir aangeschaft. We zijn voorlopig klaar."

Grappig: dat dressoir kochten ze al eerder bij Lubbers Wonen & Slapen, maar nu staat er een exact hetzelfde exemplaar naast. "Die ene was te iel tegen de muur, maar nu staat het echt geweldig", stelt Natascha. Jan, lachend: "We hebben net zolang naar een huis gezocht tot we er eentje vonden met een muur waar twéé dressoirs tussen pasten."

Natascha werkt in een peuterspeelzaal met kinderen van twee tot vier jaar. "Ik heb altijd al wat in die richting gedaan. Het is gewoon ontzettend leuk werk en ik vind het prachtig met kinderen van die leeftijd. Ze zijn zó leergierig. En ik vind het geweldig om ze echt dingen bij te brengen."

Jan heeft elke dag een aardig ritje. Hij werkt namelijk in Zeewolde, in de Flevopolder. "Uurtje heen, uurtje terug." Hij doet de inkoop voor voedingssupplementen en cosmeticaproducten voor een fabriek die levert in binnen- en buitenland. "Mooi werk, omdat we zelf het hele product maken. Dat is echt leuk."