Eerstvolgende koopzondag: 14 februari a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand mei 2019

Maarten en Ilona uit IJmuiden

Maarten en Ilona

Aan de wand, boven de eettafel, prijkt bij Maarten en Ilona een fraaie foto van hun kinderen Bram (10) en Stein (7). Toeval? Nee. Maarten (38) is de trotse eigenaar van een aantal fotowinkels en dan zit fotograferen natuurlijk wel in het bloed.

Zijn gezicht zou veel Heemskerkers ook makkelijk bekend kunnen voorkomen. Niet vreemd, want ze zijn sinds zes jaar eigenaar van de fotozaak aan de Deutzstraat. "Voorheen was dat natuurlijk in het dorp vooral bekend als Foto Blom, maar sinds enkele jaren zitten wij er nu in", vertelt Maarten.

Al vroeg hadden Ilona (37) en Maarten samen hun eerste fotowinkel. Dat was in Haarlem. "In die jaren hadden we nog geen kinderen en kon ik prima meewerken in de winkel", stelt Ilona. "Maar dat veranderde toen de kinderen kwamen. Daarna heb ik in de winkel een stap terug gedaan. Nu werk ik als babyleidster in de kinderopvang."

Fotograferen is niet alleen het werk, maar ook de grote passie van Maarten, dat zal niet verbazen. "Het is een prachtig vak. En veelzijdig. Naast de winkel fotografeer ik ook op scholen en voor bedrijven. En we doen workshops, da’s heel leuk."

Ze zijn inmiddels negentien jaar samen, en trouwden in 2010. Al die tijd woonden ze in IJmuiden, en daar hebben ze het goed naar hun zin, laat Ilona weten. "We zijn precies één keer verhuisd. Dat was omdat we zoveel spullen hadden dat er echt een grotere woning nodig was."

In hun huidige huis pronkt eigenlijk pal onder die mooie foto een fraaie set nieuwe eetkamerstoelen. Die komt van Lubbers Wonen & Slapen. De gang naar de winkel in het hart van Heemskerk was niet zo moeilijk. Maarten: "Ik werk natuurlijk zelf ook in het centrum. Dan loop je wel eens een rondje, en dan ga je ook eens naar binnen bij Lubbers Wonen & Slapen. Ik vond het verrassend. Ze hebben echt een heel grote collectie, en dat had ik eerlijk gezegd niet verwacht."

Over een aankoop hoefden Maarten en Ilona niet lang te twijfelen. "Het was precies wat we wilden", vertelt Ilona. En Maarten is graag loyaal naar andere ondernemers. "Dat telt zeker mee. Middenstanders hebben het in elk dorp zwaar en dan moet je elkaar de handel gunnen. Maar dat doe je natuurlijk niet als je weet dat kwaliteit en service niet van hoog niveau zijn. En dat is bij Lubbers Wonen & Slapen absoluut het geval."