Eerstvolgende koopzondag: 13 september a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand juli 2019

Ascon en Caroline uit Beverwijk

Ascon en Caroline

Herkenbaar? Dat je erop uit trekt voor iets specifieks, maar met totaal iets anders terugkomt? Dat is in ieder geval wat Ascon (58) en Caroline (53) overkwam. Ze bezochten veel winkels op zoek naar een stoel en kwamen zo ook bij Lubbers Wonen & Slapen. "Er was niets dat goed paste, maar we zagen in de hoek van de uitverkoop wél een geweldige bank staan. We gingen even zitten en we wisten het allebei meteen: 'Dit is hem'. Binnen vijf minuten hebben we 'm gekocht."

Dat was nog niet helemaal de bedoeling, want de koop van een bank was juist bewust wat uitgesteld. Met dank aan Dobby, de kleine doedel van nog geen jaartje oud. Is Dobby genoemd naar...? "Haha, inderdaad ja, naar de elf uit Lord of the Rings. Hij is net zo lief. Maar met een jonge hond moet je dus wel weten wat voor bank je koopt." En zo staat er nu een prachtige hoekbank in dat al even fraaie huis in Beverwijk. Want Caroline en Ascon hebben bepaald geen doorsnee woning. Het is één van de pareltjes in Broekpolder.

"Voorheen woonden we in Velserbroek", verklaart Ascon. "Maar onze drie kinderen werden groter en het huis leek kleiner te worden. Daarom wilden we groter wonen en dat hebben we gevonden in Beverwijk." Met die stad hadden ze allebei helemáál geen link. Ascon komt uit Bloemendaal, Caroline is een Noordwijkse. "Het was ook wel even wennen hier. Het hielp wel dat we jonge kinderen hadden. Via de school en de clubjes heb je dan wel snel aansluiting."

En er was sprake van een onvoorstelbaar toeval. "Echt waar", zegt Caroline lachend. "Onze overburen uit Velserbroek verhuisden ook. En dat bleken uiteindelijk ook hier weer onze overburen. We hebben dus onze vrienden meegenomen, zeg maar."

Nu wonen ze er nog met z'n drietjes. De oudste kinderen Gosse (26) en Wytske (23) zijn uitgevlogen. Die studeerden allebei in Rotterdam en zijn daar blijven hangen. Alleen Baukje (18) woont nu nog thuis.

Als het even kan zijn Ascon en Caroline echter de deur uit en gaan ze samen het schip in. Letterlijk. Het stel heeft al lang een voorliefde voor het water en is inmiddels toe aan de vierde boot. De mooiste ervaringen op het water zijn keurig vastgelegd op een bijzondere manier. "We hebben fraaie foto's verwerkt in ons dressoir", laat Ascon zien. "In elk paneel zit een foto. Vinden we leuk en bijzonder." Die boot neemt ze vaak even mee naar een andere wereld. Het gezegde 'varen is vrijheid', geldt zeker voor Ascon en Caroline. "We liggen in Uitgeest, maar soms hoef je maar tien kilometer verderop te zijn om je heel ergens anders te wanen. Dan ben je echt helemaal weg. Nederland vanaf het water is zó mooi."