Eerstvolgende koopzondag: 13 september a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand september 2019

Ruud en Marion uit Heemskerk

Ruud en Marion

Vraag aan Ruud hoe hij zijn vrouw Marion heeft leren kennen, en het antwoord is bepaald niet alledaags. "Onder water", zegt hij met een lach. "Ze kwam voorbijzwemmen." Daar is geen woord van gelogen. Ruud (60) was destijds lid van de Heemskerkse duikvereniging La Spiro, net als zijn – zonder dat hij het wist – aanstaande schoonvader. "Die heb ik eerder leren kennen dan mijn vrouw. Marion kwam een keertje mee en zo hebben wij elkaar ontmoet."

Marion (56) en Ruud wonen nu alweer dik dertig jaar in Heemskerk, het dorp van Marion. Ze probeerden het even in de Zaanstreek, waar Ruud vandaan komt. Betrokken een appartement in Zaandijk. Niks mis mee hoor, stelt Marion. "Maar het was wél Zaandijk. Ik vond het verschrikkelijk, wilde alleen maar terug naar Heemskerk. Zelfs mijn boodschappen deed ik toen gewoon hier."

Ze vonden het geluk uiteindelijk in hun huidige tussenwoning, waar ze met de kinderen Linda, Mark en Rob al heel wat jaartjes met veel plezier wonen. Recent namen ze het huis wel flink onderhanden. "We vroegen ons een beetje af wat we moesten doen", vertelt Ruud. "Bij verkoop konden we leuk vangen, maar voor iets anders is het ook leuk betalen. Bovendien hebben we het hier erg naar ons zin en willen we eigenlijk niet weg." Marion kwam met de oplossing. "Ze zei dat ze in dit huis een nieuw huis wilde. Oftewel; beneden alles anders. Dat hebben we gedaan."

In de maanden daarna werd er niet alleen verbouwd, maar kwam er als slagroom op de taart ook een volledig nieuw interieur. Dat vonden ze bij Lubbers Wonen & Slapen. "We hadden ons voorgenomen hier en daar een beetje te kijken, maar gingen eerst naar Lubbers Wonen & Slapen", vertelt Marion. Lachend: "Nou, daarna hoefden we dus nergens anders meer naartoe. We werden er geweldig geholpen door Gina, een heel leuke verkoopster. We vonden er de bank, de salontafel, de kast, de eettafel en de stoelen." Ruud wijst de kamer in. "En de lamp. Die vond ik meteen geweldig."

Die lamp bestaat voor een belangrijk deel uit wrakhout, dat zo aangespoeld zou kunnen zijn op het strand. "En het strand, dat is wel onze grote liefde", bekent Ruud. "De ouders van Marion hadden altijd een strandhuisje, en dat hebben ze een paar jaar geleden aan ons overgedaan. Nu maken wij er gebruik van met de kinderen en iedereen vindt het geweldig."

"Als ik boven op de duinen kom, ruik ik de zee al. Heerlijk", vult Marion aan. "Het strand geeft rust en ik geniet van de ruimte. Ruud noemt altijd een levend schilderij. Het is elke keer weer anders."

Ze genieten er samen, maar ook met de kinderen en hun kleindochter Bobbi. "En de volgende komt eraan", zegt Ruud stralend. "Want Japie is onderweg. Haha, ja, zo mag je dat er gerust in zetten."