Eerstvolgende koopzondag: 13 september a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand januari 2020

Danny en Marjolein uit Santpoort-Noord

Danny en Marjolein

In een straat waar oud en nieuw hand in hand gaan, doen Danny en Marjolein eigenlijk precies hetzelfde. Hun woning uit de jaren vijftig ademt na een flinke verbouwing de tijd van nu. Strak gestuukte wanden, frisse kleuren, een hypermoderne keuken en eigentijdse inrichting. "We wonen hier vier jaar en nu begint het te worden zoals we dat graag willen", stelt Marjolein (34).

Het is mede de hand geweest van Danny (38) die, zo zegt hij met gevoel voor understatement, 'best handig' is. Hij begon op de eerste verdieping met onder andere de badkamer. "Daarna hebben we de zolder gedaan, en nu als laatste de begane grond", vertelt Danny. "We hebben onder andere drie meter uitgebouwd, waardoor er veel meer ruimte is gekomen. Nee, ik heb het niet allemaal zelf gedaan. Ik heb ook wel wat handige mensen om me heen."

Blikvanger is de fraaie keuken met kookeiland. Danny en Marjolein hebben zich van meerdere kanten laten adviseren, en uiteindelijk bleek dit de beste oplossing voor de ruimte die ze hebben. Vooral Marjolein is blij met de nieuwe situatie. "Want we hadden echt een verschrikkelijk lelijke keuken", zegt ze lachend. "Die zat al in de woning, en daar heb ik me vier jaar aan geërgerd. Nu is het prachtig."

Danny heeft nog wel wat dingetjes te doen, maar het meeste werk is achter de rug, vertelt hij. "Het gaat nu nog om de afwerking. De puntjes op de i, zeg maar."

De woonkamer zou zo een modelkamer van Lubbers Wonen & Slapen kunnen zijn. Want op de vraag wat er bij de woonwinkel in Heemskerk vandaan komt, is het veelzeggende antwoord van Marjolein: "Schrijf je mee?" En dan volgt de opsomming. "Eettafel, bank, fauteuil, salontafel, kast, lampen." Da's best een aardige collectie in een woning in Santpoort-Noord. "We krijgen hier wel de folder", legt Marjolein uit. "Daar zag ik leuke dingen in staan. Vanaf het moment dat ik wist dat we een nieuw interieur wilden, ben ik Lubbers Wonen & Slapen ook op Facebook gaan volgen, en uiteindelijk zijn we naar Heemskerk gegaan. Tja, wat moet ik zeggen? Echt een verrassende winkel. Groot en met een leuke collectie."

Helemaal vreemd is de gang naar Heemskerk niet. Danny komt uit Beverwijk en dan weet je natuurlijk ook wel wat van het dorp. Hij werkt ook bij bouwbedrijf Lokhorst. "Als werkvoorbereider. Heb ik eerst negen jaar bij BAM gedaan en nu drie jaar bij Lokhorst."

Marjolein is facilitair manager bij bioscoop Pathé. "Ik zorg ervoor dat alles in het gebouw dat niet beweegt goed functioneert." En er worden dus ook veel films gekeken? Marjolein lacht. "Voor we kinderen hadden zeker. Nu ook nog wel eens, maar niet zo vaak als we zouden willen." De dochters Anouk en Marit vinden zo'n bioscoop inmiddels ook interessant worden. "Absoluut. Alleen belanden we dan wel bij andere films. Nu staat Frozen 2 op de agenda."