Eerstvolgende koopzondag: 9 februari a.s. van 12:00 tot 17:00 uur

Klant van de maand november 2019

Wesley en Miranda uit Heemskerk

Wesley en Miranda

Wesley en Miranda wonen sinds een paar maanden in een nieuwe woning in het hart van Heemskerk. Dat is normaal gesproken altijd even wennen, maar niet in dit geval. Voor Wesley (34) is het huis namelijk meer dan vertrouwd. "Mijn opa en oma hebben hier altijd gewoond. Dus ja, het is een huis met herinneringen."

Nu woont hij er met Miranda (34) en hun kinderen Romée en Jessey. "Dat is toch wel bijzonder", vervolgt Wesley. "Mijn opa trok hierin toen het huis net gebouwd was om te kunnen werken bij Hoogovens. Vervolgens liet hij later mijn oma overkomen uit Groningen. Al die jaren hebben ze hier gewoon, tot mijn opa zeven jaar geleden overleed. Daarna zijn mijn ouders erin getrokken, maar nu die verhuisd zijn, konden wij het mooi overnemen. Dus het is al lang in de familie."

Ze wisten daardoor ook al langere tijd dat de woning op termijn voor hen zou zijn. "Dat gaf ons mooi de gelegenheid alles voor te bereiden, inclusief het zoeken naar meubels", vertelt Miranda. Die zoektocht begon eigenlijk bij Lubbers Wonen & Slapen. "Wij zijn allebei echte Heemskerkers en dan is het toch leuk om zoiets in het eigen dorp te zoeken, al moet het geen kopen om het kopen worden. Het moet wel écht leuk zijn. Nou, we zagen wat leuks bij Lubbers Wonen & Slapen, maar zijn toch nog aardig wat meubelwinkels langs geweest. Uiteindelijk kwamen we terug bij ons eerste keuze."

En zo prijkt er in de woonkamer een fraaie eettafel met stoelen, een zogenaamde low-board en een high-board, plus een tafeltje. "En de klok", vult Jessey nog even aan. De jongste van het gezin is een voetballer, dat is duidelijk te zien aan de Ajax-puzzel die nog op tafel ligt. "Ik voetbal zelf bij ADO'20 in de onder tien", laat Jessey weten. Miranda is daar een vaste gast langs de lijn. "Ik ben er bijna altijd", zegt ze.

Romée is van een heel andere sport. "Ik doe aan dansen", vertelt ze. "Bij Work-Out bij Heliomare. Echt heel leuk."

Voetbal kijken bij Jessey zit er voor Wesley nauwelijks in. Hij werkt als banketbakker in het dorp, bij Koelman. "Doe ik al 21 jaar. En ja, ik ben in die jaren met heel wat dorpsgenoten in contact gekomen, ken heel veel mensen. Ik kan ook amper door het dorp lopen zonder een gezellig praatje te maken."

De bakkerij leverde hem echter ook het belangrijkste contact in zijn leven op: zijn vrouw. "We werkten allebei bij Koelman", vertelt Miranda. "Dat duurde voor mij niet zo heel lang, maar wel lang genoeg om Wesley te leren kennen. We hebben nog ongeveer een jaar samen gewerkt, daarna ben ik iets anders gaan doen. Nu werk ik als clustercoördinator bij een verzekeringsmaatschappij in Haarlem."

Ondertussen komt Duncan ook nog even langs. Onder de tafel, wel te verstaan. Want Duncan is de vrolijke Havanezer van het gezin. En in die rol krijgt de kwispelaar ook een rol op de traditionele foto.