Eerstvolgende koopzondag: 4 oktober a.s. van 12:00 tot 17:00 uur
oktober ♥ woonmaand ♥ speeddate

Klant van de maand februari 2020

Wijnand en Petra uit Uitgeest

Wijnand en Petra

Het zal je gebeuren. Bij een bedrijf worden aangenomen door de vrouw die je een paar jaar later opnieuw aanneemt, maar dan als echtgenoot. Wijnand (37) en Petra (39) kunnen erover meepraten. Dat is namelijk precies wat hen overkwam.

Het is één van de anekdotes die voorbijkomt bij het bezoek aan Wijnand en Petra en hun kinderen Aimée en Robin. En het stel heeft meer verrassingen in petto. Want hoeveel echtparen zijn precies op dezelfde dag jarig? "Tja, da’s heel toevallig inderdaad", zegt Petra met een lach. "Het heeft voordelen en nadelen. Zeker als ik het klein wil houden en Wijnand groot wil uitpakken, haha."

Ze wonen sinds 2007 in een fraaie woning in Uitgeest, die ze als eerste bewoner betrokken. "Na tien jaar wordt het dan wel tijd om een en ander te verbouwen", vertelt Wijnand. "Vorig jaar zijn we in de huiskamer flink bezig geweest en hebben we de deuren, kozijnen en het plafond aangepakt. De meubels blijven dan nog even achter, maar die hebben we nu vernieuwd."

Petra kan een lach niet onderdrukken, want ook dát blijkt een verhaal. "We zijn echt overal geweest", legt ze uit. "Hele zaterdagen waren we de deur uit, van de ene meubelboulevard naar de andere. Tijdens het boodschappen doen in Heemskerk, zeiden we tegen elkaar: ‘Laten we even bij Lubbers Wonen & Slapen kijken’. En dan vind je vier kilometer van huis wat je al die tijd hebt gezocht."

In hun woonkamer prijken nu een prachtige eettafel met bijpassende stoelen, en een fraaie bank. "We zijn er heel blij mee", zegt Wijnand. "Ik vond ook dat we bij Lubbers Wonen & Slapen heel goed geholpen zijn, op een heel persoonlijke manier."

Hij komt zelf uit West-Friesland, woonde in Aartswoud. "Voor Petra ben ik naar Uitgeest gekomen. Zij heeft hier altijd gewoond. Maar het was wel een hele overgang hoor, want het contrast tussen die twee dorpen is enorm. Uitgeest is niet heel groot, maar Aartswoud is echt klein." Hij heeft nog altijd een warm gevoel bij Aartswoud. "Je kunt een West-Fries wel uit zijn dorp halen, maar het dorp niet uit de West-Fries."

Hij werkt er nog wel, bij AmbaFlex in Zwaag, een bedrijf dat transportsystemen verkoopt en produceert. Petra werkt daar ook, naast het werk voor haar eigen praktijk Kernontwikkeling, waarmee ze als trainer en coach mensen helpt bij hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling.

Ze hebben het er allebei druk mee. Wijnand is veel op reis voor het bedrijf dat wereldwijd opereert. "Ik ben net in Japan en Oostenrijk geweest, en ga straks weer naar de Verenigde Staten. Dat is een hectisch leven, maar wel leuk en pittig. En juist dan is het heerlijk als je weer thuiskomt, in je eigen huis."