Eerstvolgende koopzondag: 4 oktober a.s. van 12:00 tot 17:00 uur
oktober ♥ woonmaand ♥ speeddate

Klant van de maand maart 2020

Mareno en Nancy uit Heemskerk

Mareno en Nancy

Het verbluffende verschil in de woning van Mareno en Nancy wordt pas duidelijk als Nancy de foto’s laat zien. Op haar telefoon scrollt ze langs de beelden die tonen hoe de situatie in het huis was. Kijk nu om je heen, en je waant je in een aflevering van Gordon met een enorme make-over.

De twee hebben hun nieuwe huis enorm onder handen genomen. Zo’n beetje niets is hetzelfde gebleven in de Heemskerkse tussenwoning. Daar hebben ze ook wel even voor nodig gehad. "Een half jaar ongeveer", vertelt Nancy (25). "We kochten het huis aan het begin van de zomer, in juli. En we zijn er ingetrokken in december. Konden we ook doen omdat we allebei nog thuis woonden, dat scheelde wel."

En Mareno (27) is handig, dat scheelde ook. "Ik heb wel veel zelf gedaan", legt hij uit. En veel is in dit geval bijna alles. "Alleen het stuukwerk en wat andere kleine dingen heb ik aan anderen overgelaten." Het resultaat mag er zijn.

Mareno en Nancy zochten al langere tijd naar een huis. Of beter gezegd: naar hún huis, waar ze voor het eerst zouden samenwonen. "We wilden niet huren, wilden het meteen goed doen. Wat dat betreft waren we best wel ambitieus", stelt Nancy. "Maar uiteindelijk zijn we dus een jaar aan het zoeken geweest. Want het huis moest niet alleen naar onze zin zijn, maar ook betaalbaar. En dat is in deze gekke markt wel een probleem."

De woning in Heemskerk had ook niet meteen hun aandacht. "Eigenlijk hadden we allebei niet eens zin om te gaan kijken", bekent Mareno. "Uiteindelijk hebben onze ouders een beetje aangedrongen, en dan tref je een huis aan waarbij we allebei het gevoel hadden van ‘hier kunnen we wel wat mee’. We zagen allebei de potentie, maar het feit dat er een garage bij zat trok ons echt over de streep."

Mareno houdt als automonteur bij Fiat Koene niet alleen van sleutelen, hij werkt er ook nog bij als geluidsman. Hij reist het hele land door om het geluid te regelen bij onder andere Romy Montero. Maar eerder werkte hij zelf als dj. "Mareno draaide in een kroeg in Beverwijk. Zo hebben we elkaar ook ontmoet."

Ze doen hun verhaal aan de eettafel die ze kochten bij Lubbers Wonen & Slapen. Daar kwamen nog de stoelen, een dressoir, een televisiemeubel en een salontafel bij. "We wilden eigenlijk naar Ikea", vertellen ze met een lach. "Maar dat vonden we te ver. Zo belandden we bij Lubbers Wonen & Slapen en we hadden beide meteen in de gaten dat daar heel leuke meubels stonden. De keuze was snel gemaakt." Mareno keek ook nog even kritisch. "Dit was allemaal echt kwaliteit. Dat vind ik belangrijk."

"We hebben de meubels uiteindelijk als basis genomen", zegt Nancy, die werkzaam is als consultant bij KPMG. "Daar hebben we alle andere dingen op afgestemd, en we zijn heel blij met het resultaat."